Skip to main content

Made by Nicolle

Castelul Corvinilor -  impresioneaza prin prezenta sa dominand orasul Hunedoara.
Demult mi-am dorit sa-l vizitez dar de fiecare data se ivea altceva, nu si acum..... si nu regret. Desi castelul se afla in renovare si o mare parte din incaperi sunt inchise, accesul fiind in mare parte restrictionat, privelistea batranului Castel merita o plimbare.
Nu ma apuc sa va spun istoria Castelului sau alte legende desi as avea "material", domnul ghid suparat probabil ca a avut o zi proasta s-a oferit sa-mi indrume pasii prin castel....e altfel cand aflii cum s-a trait in acele timpuri si cate povesti ascund acei pereti cenusi.
Desi portiile se inchideau la ora 15, domnul ghid a mai ramas cu noi desi nu eram decat 4 persoane (atatea au mai ramas) si ne-a plimbat prin fiecare incapere, tunel si camarute......a fost frumos si trebuie sa recunosc e primul Castel care m-a impresionat - din Romania.


Apoi am dat o fuga la lacul Cincis - dar blestemul m-a speriat asa ca 2 minute am stat, apoi viteza.
Nu departe de Hateg, am vizitat dupa cum va spuneam ieri biserica Densus.
George Calinescu spunea ca in localitatea Densus este o biserica "...bizara, facuta din marmuri si coloane, culese de la Sarmizegetusa. Un mic stâlp din cei patru care sustin ingusta turla e o stela romana purtând numele lui Longinus. E o marmura cu o inscriptie eleganta, luminoasa, frumoasa precum o statuie. Ascunsa in umbra, abia luminata de câteva suvite de soare venind pe niste ferestruici... face impresia unei opere divine furata de genii nocturne." si are mare dreptate. 
Acest lacas mi-a amintit de bisericile din Cipru, majoritatea fiind construite din piatra, marmura, etc.
Un acoperis original la fel ca intreaga constructie.
Un fel de masa tacerii - doar ca am schimbat aranjamentul ca era cam sec :d.....dar prin cimitir n-am umblat ca se facuse tarziu si nici poze nu am facut ca nu mi s-a parut frumos.
Nu doar Biserica m-a impresionat ci si privelistea din Tara Hategului....recunosc auzisem ca e foarte frumos aici asa ca n-am ezitat sa ma si conving. Maine o noua zi, o noua aventura....

Comments

Popular posts from this blog

Ora de lectură - Splendida Cetate a celor o mie de sori

Am o "dar" intuiţie să aleg cărţiile la fix, aşa am făcut-o şi de data aceasta, când am dat peste recenzia cărţii Splendida Cetate a celor o mie de sori, bestseller-ul lui Khaled Hosseini pe site-ul cântăreţei Ellie White, am ştiut că aceasta va fi următoarea carte pe care o voi citi.
După aşa o recomandare nu m-am putut abţine să nu o citesc pe nerăsuflate, ca mai apoi să o recomand surorii mele şi prietenelor. A fost dragoste de la primul capitol.
Deşi am gasit-o în format pdf (sursa scribd.com) aşa cum fac de obicei îmi cumpăr cărţile, astfel biblioteca mea creşte pe zi ce trece. De data aceasta am optat pentru oferta celor de la www.dol.ro care aveau cel mai bun preţ. Cum sunt mereu în criză de timp, majoritatea cărţilor le achiziţionez online, sunt la un click distanţă, de cele mai multe ori transportul este gratuit şi le primesc direct la job fără prea mare efort din partea mea. 
Dar să ne întoarcem la carte - pe lângă povestea emotionantă a două femei afgane Mariam s…

Ce-am citit si ce mai am de gand sa citesc

Nu ca v-ar interesa dar ce-am citit si ce-am de gand sa mai citesc in cateva randuri. Anul 2013 a inceput cu o sete de lectura de inca ma mir si eu, cert e ca toate acestea "se trag" de la omu' care m-a molipsit fara sa-mi dau seama, treptat noptiera se elibereaza, erau multe in pending. Totul a inceput cam asa: 1. Cu cartea "Mananca, Roaga-te, Iubeste" - Elizabeth Gilbert prin februarie, cand dupa un an lung am finalizat-o (a fost cartea la care am zabovit foarte mult, din motive clare - lene mare). Cartea si-a luat zborul cum spuneam aici si dusa a fost. Mi-ar fi placut sa stiu pe unde e acum dar incurcate sunt caile Domnului nostru. Asa ca de trecut pe lista must read  de la cucoana Gilbert ar fi : - "Ultimul barbat american"; - "Si am spus da. O poveste de iubire" continuarea cartii "Mananca, Roaga-te, Iubeste". 2. Apoi cum omu' cu cartea aparuse in viata mea si ma molipsisem cu "cititu" si fiindu-mi imprumutata a…

Ora de teatru - Imi place cum mirosi!

Mda, am o mare slabiciune, am al mai fin nas de pe planeta asta si Doamne fereste sa fi in raza mea de actiune si sa nu fi proaspat dusat ca imediat ai fost scanat. Am patit-o de foarte multe ori sa dau peste oameni care pur si simplu m-au dezamagit la acest capitol, vezi tu...cateodata ambalajul nu este suficient la un cado, la fel ca acele persoane care se cred buricul pamantului dar duhnesc ca gunoierii ultimul om. Naspa!!!

Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre piesa de teatru - Imi place cum mirosi - in regia lui Serban Puiu, pe care am vazut-o azi (vineri) si la care m-am distrat tare de tot.
In distributie: nelipsita Ofelia Popii in rolul donsoarei Sophie (care daca imi este permis am asociat-o rapid cu o prietena de-a mea O.) cu Ciprian Scurtea - in rolul donsorului Cornel (asociat cu prietenul prietenei O, care are acelasi prenume) si Adrian Matioc.

"Îmi place cum mirosi! este o comedie spumoasa în trei acte dupa un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreci…