Skip to main content

Destinaţie de vacanţă - Gradara, Italia

Pentru că tot este perioada concediilor de vară (că normal sunt şi cele de iarnă, primăvară şi de weekend...comentează careva?) mi-am amintit de concediul de anu' trecut din Italia, o Rimini, o Veneţia, o Italy. 
Dar nu despre asta vroiam să scriu ci despre Gradara, mai exact despre Castelul Gradara.
Ca să exersaţi limba italiană şi să vă informaţi despre acest frumos castel vă invit să accesaţi link-ul http://www.gradara.org/.

E prea frumos prezentat acolo ca să intru eu în detalii, aş putea să-mi dau cu părerea şi să zic că povestea castelului m-a impresionat foarte mult, mai ales povestea de dragoste dintre Paolo şi Francesca, normal ce poate fi mai romantic decât o poveste de dragoste.

Pe scurt, nu se poate ca eu "micuţa prinţesă/floare de lotus" să nu ajung la vre-un castel în frumosul meu concediu, mai ales dacă cineva îmi povesteşte frumos de el, aşa că am profitat de faptul că Gradara nu este foarte departe de Rimini, locul unde am ales să ne bronzăm anul trecut, vreo 25 km şi am făcut o plimbare. Din câte ştiu niciuna nu a regretat că a pierdut o zi de plajă, nu printre ruine ci la castel. Castelul e după cum se şie muzeu şi arată impecabil, italienii ştiu să-şi promoveze turismul şi nu lasă nici un zid nerenovat. Şi acum pozeeee, m-am chinuit să fac o selecţie că fetele au cam abuzat şi s-au pozat la greu, dar s-a meritat.

Sus în deal la răcoare.

Un pic cam renovat pentru gustul meu, dar am zis să-i dau o şansă şi l-am vizitat. Plăcut!
 

 

 


Terasele îşi aşteaptă turiştii.
 


Apare Paolo sau nu, oare mă recunoaşte?
 
 

Curtea interioara m-a impresionat, foarte îngrijită, defapt tot castelul.Din păcate în interior, în muzeu, este strict interzis fotografiatul aşa că am respectat cu stricteţe cele zise de ghid, asta şi pentru că nu am vrut să nu ne facem neamul de râs că na romanii peste tot lasă o impresie proastă, vă asigur că la Gradara numai cuvinte de laude ne-am auzit...normal fete faine are România asta. :))

Dacă aveţi drum până acolo faceţi o scurtă plimbare la castel, muzeu, curte, buticuri, terase, etc. e tare drăguţ.

Am plecat totuşi cu o intrebare "fetele noi de ce n-am ajuns la San Marino???", am văzut nişte poze de poze şi încă suspin...next time.

Comments

Popular posts from this blog

Ora de lectură - Splendida Cetate a celor o mie de sori

Am o "dar" intuiţie să aleg cărţiile la fix, aşa am făcut-o şi de data aceasta, când am dat peste recenzia cărţii Splendida Cetate a celor o mie de sori, bestseller-ul lui Khaled Hosseini pe site-ul cântăreţei Ellie White, am ştiut că aceasta va fi următoarea carte pe care o voi citi.
După aşa o recomandare nu m-am putut abţine să nu o citesc pe nerăsuflate, ca mai apoi să o recomand surorii mele şi prietenelor. A fost dragoste de la primul capitol.
Deşi am gasit-o în format pdf (sursa scribd.com) aşa cum fac de obicei îmi cumpăr cărţile, astfel biblioteca mea creşte pe zi ce trece. De data aceasta am optat pentru oferta celor de la www.dol.ro care aveau cel mai bun preţ. Cum sunt mereu în criză de timp, majoritatea cărţilor le achiziţionez online, sunt la un click distanţă, de cele mai multe ori transportul este gratuit şi le primesc direct la job fără prea mare efort din partea mea. 
Dar să ne întoarcem la carte - pe lângă povestea emotionantă a două femei afgane Mariam s…

Ce-am citit si ce mai am de gand sa citesc

Nu ca v-ar interesa dar ce-am citit si ce-am de gand sa mai citesc in cateva randuri. Anul 2013 a inceput cu o sete de lectura de inca ma mir si eu, cert e ca toate acestea "se trag" de la omu' care m-a molipsit fara sa-mi dau seama, treptat noptiera se elibereaza, erau multe in pending. Totul a inceput cam asa: 1. Cu cartea "Mananca, Roaga-te, Iubeste" - Elizabeth Gilbert prin februarie, cand dupa un an lung am finalizat-o (a fost cartea la care am zabovit foarte mult, din motive clare - lene mare). Cartea si-a luat zborul cum spuneam aici si dusa a fost. Mi-ar fi placut sa stiu pe unde e acum dar incurcate sunt caile Domnului nostru. Asa ca de trecut pe lista must read  de la cucoana Gilbert ar fi : - "Ultimul barbat american"; - "Si am spus da. O poveste de iubire" continuarea cartii "Mananca, Roaga-te, Iubeste". 2. Apoi cum omu' cu cartea aparuse in viata mea si ma molipsisem cu "cititu" si fiindu-mi imprumutata a…

Ora de teatru - Imi place cum mirosi!

Mda, am o mare slabiciune, am al mai fin nas de pe planeta asta si Doamne fereste sa fi in raza mea de actiune si sa nu fi proaspat dusat ca imediat ai fost scanat. Am patit-o de foarte multe ori sa dau peste oameni care pur si simplu m-au dezamagit la acest capitol, vezi tu...cateodata ambalajul nu este suficient la un cado, la fel ca acele persoane care se cred buricul pamantului dar duhnesc ca gunoierii ultimul om. Naspa!!!

Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre piesa de teatru - Imi place cum mirosi - in regia lui Serban Puiu, pe care am vazut-o azi (vineri) si la care m-am distrat tare de tot.
In distributie: nelipsita Ofelia Popii in rolul donsoarei Sophie (care daca imi este permis am asociat-o rapid cu o prietena de-a mea O.) cu Ciprian Scurtea - in rolul donsorului Cornel (asociat cu prietenul prietenei O, care are acelasi prenume) si Adrian Matioc.

"Îmi place cum mirosi! este o comedie spumoasa în trei acte dupa un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreci…