Skip to main content

Apple si Rm.Valcea

Oare ce legatura pot avea?!?

La prima vedere niciuna, la a doua va zic eu, daca n-ati mai tranzitat/vizitat oraselul micut dar tare cochet, se pare ca pe strada principala Calea Traian (sau whatever) au aparut ca ciupercile dupa ploaie ca si la noi la Sibiu o groaza de sensuri giratorii, cam 6 la numar.Doar ca ai nostrii olteni sunt mult mai creativi si asta aduce un mare plus orasului, parerea mea. Mai exact, daca veti traversa orasul Ramnicu Valcea veti putea admira in toate sensurile giratorii sculpturile realizate de artisti cu renume in cadrul unei tabere organizate de primaria orasului.

S-acum faza cu Apple, nu stiu de ce dar mie asa mi s-a parut cand am vazut marul din sensul giratoriu. Ori imaginatia mea e limitata (noooo way), ori asemanarea e prea mare, ori pur si simplu asa a fost sa fie... artistul cu renume sigur avea acasa un iphone sau viseaza la nr. 5 care sta sa se lanseze in curand. Din poza nu se vede bine dar daca ajungeti in Valcea cascati ochii mai bine. :D


Si acum lasand glumele la o parte explicatia domnului Paul Popescu din Targu Jiu, sculptorul marului "Intentia a fost de a realiza o lucrare pe aceasta tema a marului, pe care il consider unul dintre simbolurile esentiale ale acestei zone, ale acestui oras, dat fiind faptul ca exista o traditiei si au aparut destul de multe legende pe seama valcenilor, vanzatori de mere in toata tara. Initial, la modul ideal, daca ar fi existat material in care sa ma pot exprima, intentionam sa fac o caruta cu mere cu celebra catea a valceanului sub aceasta. Asta pentru a reactiva cumva acest mit. Neavand materialul necesar la indemana, m-am gandit la o poveste a marului pornind de la marul fruct, marul ofranda oferit zeilor, trecand pe la fructul pacatului (marul muscat) si al treilea element, acela al frunzei cazute, semn cumva al trecerii spre abis cu o picatura de roua sau o lacrima care sa incheie acest ciclu de trei lucrari."

Si totusi varianta mea mi-a placut mai tare dar asta ar fi fost daca era un mar si nu 2. Upss!!!

Oare de ce la noi la Sibiu nu se poate face la fel ca har Domnului la capitolul sens giratoriu stam bine.

Comments

Popular posts from this blog

Ora de lectură - Splendida Cetate a celor o mie de sori

Am o "dar" intuiţie să aleg cărţiile la fix, aşa am făcut-o şi de data aceasta, când am dat peste recenzia cărţii Splendida Cetate a celor o mie de sori, bestseller-ul lui Khaled Hosseini pe site-ul cântăreţei Ellie White, am ştiut că aceasta va fi următoarea carte pe care o voi citi.
După aşa o recomandare nu m-am putut abţine să nu o citesc pe nerăsuflate, ca mai apoi să o recomand surorii mele şi prietenelor. A fost dragoste de la primul capitol.
Deşi am gasit-o în format pdf (sursa scribd.com) aşa cum fac de obicei îmi cumpăr cărţile, astfel biblioteca mea creşte pe zi ce trece. De data aceasta am optat pentru oferta celor de la www.dol.ro care aveau cel mai bun preţ. Cum sunt mereu în criză de timp, majoritatea cărţilor le achiziţionez online, sunt la un click distanţă, de cele mai multe ori transportul este gratuit şi le primesc direct la job fără prea mare efort din partea mea. 
Dar să ne întoarcem la carte - pe lângă povestea emotionantă a două femei afgane Mariam s…

Ce-am citit si ce mai am de gand sa citesc

Nu ca v-ar interesa dar ce-am citit si ce-am de gand sa mai citesc in cateva randuri. Anul 2013 a inceput cu o sete de lectura de inca ma mir si eu, cert e ca toate acestea "se trag" de la omu' care m-a molipsit fara sa-mi dau seama, treptat noptiera se elibereaza, erau multe in pending. Totul a inceput cam asa: 1. Cu cartea "Mananca, Roaga-te, Iubeste" - Elizabeth Gilbert prin februarie, cand dupa un an lung am finalizat-o (a fost cartea la care am zabovit foarte mult, din motive clare - lene mare). Cartea si-a luat zborul cum spuneam aici si dusa a fost. Mi-ar fi placut sa stiu pe unde e acum dar incurcate sunt caile Domnului nostru. Asa ca de trecut pe lista must read  de la cucoana Gilbert ar fi : - "Ultimul barbat american"; - "Si am spus da. O poveste de iubire" continuarea cartii "Mananca, Roaga-te, Iubeste". 2. Apoi cum omu' cu cartea aparuse in viata mea si ma molipsisem cu "cititu" si fiindu-mi imprumutata a…

Ora de teatru - Imi place cum mirosi!

Mda, am o mare slabiciune, am al mai fin nas de pe planeta asta si Doamne fereste sa fi in raza mea de actiune si sa nu fi proaspat dusat ca imediat ai fost scanat. Am patit-o de foarte multe ori sa dau peste oameni care pur si simplu m-au dezamagit la acest capitol, vezi tu...cateodata ambalajul nu este suficient la un cado, la fel ca acele persoane care se cred buricul pamantului dar duhnesc ca gunoierii ultimul om. Naspa!!!

Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre piesa de teatru - Imi place cum mirosi - in regia lui Serban Puiu, pe care am vazut-o azi (vineri) si la care m-am distrat tare de tot.
In distributie: nelipsita Ofelia Popii in rolul donsoarei Sophie (care daca imi este permis am asociat-o rapid cu o prietena de-a mea O.) cu Ciprian Scurtea - in rolul donsorului Cornel (asociat cu prietenul prietenei O, care are acelasi prenume) si Adrian Matioc.

"Îmi place cum mirosi! este o comedie spumoasa în trei acte dupa un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreci…