Skip to main content

Pe drumurile noastre

La intoarcere spre casa ne-am propus sa o luam spre Brasov, gandindu-ne ca nu ne strica o plimbare pe Valea Prahovei, n-am regretat dar nici ferite de peripetii n-am fost.
Drumul Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Sibiu este ca-n palma, peisajul de pe Valea Prahovei e mirific mai ales toamna/iarna, muntii sunt superbi, plini de zapada si clar ne-am bucurat pentru alegerea facuta. De Valea Oltului sunt satula (cum s-ar zice) recunosc e cel mai accesibil drum Sibiu - Bucuresti si invers.

Fascinate de peisaj nu ne-am dat seama ca ne-am abatut de la traseul nostru si in loc de ruta Predeal - Brasov am ales Predeal - Rasnov - Brasov. 
Ne-am dat seama cand am dat de o coloana inzapezita, unde pe rand soferii faceau stanga-mprejur si inapoi. Credeti ca ne-am panicat cand am vazut ca drumul nostru prin munti se opreste brusc??? Neeeee, noi eram preocupate de poze, facebook, chestii de-astea. Sa mai zic ca la un moment dat ne-am panicat ca suntem nemancate si ca prin masina avem doar biscuiti??? Pentru scurt timp pentru ca in zona era plin de pensiuni.
 
Prima zapada, prima data inzapezite. :))
 Am hotarat sa intoarcem si noi. Intors si acum plan de atac. Unde suntem si incotro. Normal ca bateria de la Iphone s-a dus pe apa sambetii, pa Navigatie, noroc ca avea harta, dar eu stateam relax pe Facebook si comentam pozele mele recent uploadate.

Intre timp am aflat ca am ales varianta gresita si ca exista optiunea Predeal - Brasov, dar am aflat de acciedentul de pe E60 din localitatea Timisu de Sus (noi am auzit de el la radio dar geografia noastra nu ne zicea nimic) cand fra mi-a zis ca e in drumul nostru si ca Serban Huidu a fost implicat in accident ne-am pus pe ganduri. Cand am mai vazut si masina soferului nevinovat am ramas masca. Omul nevinovat a murit si din pacate nu doar el. Nu are rost sa mai amintesc si eu, cazul a fost super mediatizat.

Pe neve am facut o poza, unde se vede Loganul distrus, masina lui Huidu practic neatinsa.
De la Brasov - Sibiu drumul s-a schimbat radical, de la iarna ne-am intors la toamna dar o toamna blanda.
A fost o plimbare lunga si la un moment dat am mai avut puterea sa facem glume gen "Hai la Balea sa vedem cum e pe-acolo". 
Trebuie sa mai adaug o chestie si gata, Furia Alba era incaltata corespunzator si nu am avut parte de peripetii cum au avut-o soferii de BMW care pe langa ca erau cu anvelope de vara mai aveau si tractiune spate. Nice.

Comments

Popular posts from this blog

Ora de lectură - Splendida Cetate a celor o mie de sori

Am o "dar" intuiţie să aleg cărţiile la fix, aşa am făcut-o şi de data aceasta, când am dat peste recenzia cărţii Splendida Cetate a celor o mie de sori, bestseller-ul lui Khaled Hosseini pe site-ul cântăreţei Ellie White, am ştiut că aceasta va fi următoarea carte pe care o voi citi.
După aşa o recomandare nu m-am putut abţine să nu o citesc pe nerăsuflate, ca mai apoi să o recomand surorii mele şi prietenelor. A fost dragoste de la primul capitol.
Deşi am gasit-o în format pdf (sursa scribd.com) aşa cum fac de obicei îmi cumpăr cărţile, astfel biblioteca mea creşte pe zi ce trece. De data aceasta am optat pentru oferta celor de la www.dol.ro care aveau cel mai bun preţ. Cum sunt mereu în criză de timp, majoritatea cărţilor le achiziţionez online, sunt la un click distanţă, de cele mai multe ori transportul este gratuit şi le primesc direct la job fără prea mare efort din partea mea. 
Dar să ne întoarcem la carte - pe lângă povestea emotionantă a două femei afgane Mariam s…

Ce-am citit si ce mai am de gand sa citesc

Nu ca v-ar interesa dar ce-am citit si ce-am de gand sa mai citesc in cateva randuri. Anul 2013 a inceput cu o sete de lectura de inca ma mir si eu, cert e ca toate acestea "se trag" de la omu' care m-a molipsit fara sa-mi dau seama, treptat noptiera se elibereaza, erau multe in pending. Totul a inceput cam asa: 1. Cu cartea "Mananca, Roaga-te, Iubeste" - Elizabeth Gilbert prin februarie, cand dupa un an lung am finalizat-o (a fost cartea la care am zabovit foarte mult, din motive clare - lene mare). Cartea si-a luat zborul cum spuneam aici si dusa a fost. Mi-ar fi placut sa stiu pe unde e acum dar incurcate sunt caile Domnului nostru. Asa ca de trecut pe lista must read  de la cucoana Gilbert ar fi : - "Ultimul barbat american"; - "Si am spus da. O poveste de iubire" continuarea cartii "Mananca, Roaga-te, Iubeste". 2. Apoi cum omu' cu cartea aparuse in viata mea si ma molipsisem cu "cititu" si fiindu-mi imprumutata a…

Ora de teatru - Imi place cum mirosi!

Mda, am o mare slabiciune, am al mai fin nas de pe planeta asta si Doamne fereste sa fi in raza mea de actiune si sa nu fi proaspat dusat ca imediat ai fost scanat. Am patit-o de foarte multe ori sa dau peste oameni care pur si simplu m-au dezamagit la acest capitol, vezi tu...cateodata ambalajul nu este suficient la un cado, la fel ca acele persoane care se cred buricul pamantului dar duhnesc ca gunoierii ultimul om. Naspa!!!

Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre piesa de teatru - Imi place cum mirosi - in regia lui Serban Puiu, pe care am vazut-o azi (vineri) si la care m-am distrat tare de tot.
In distributie: nelipsita Ofelia Popii in rolul donsoarei Sophie (care daca imi este permis am asociat-o rapid cu o prietena de-a mea O.) cu Ciprian Scurtea - in rolul donsorului Cornel (asociat cu prietenul prietenei O, care are acelasi prenume) si Adrian Matioc.

"Îmi place cum mirosi! este o comedie spumoasa în trei acte dupa un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreci…