Skip to main content

Bisericile Fortificate din @Sibiul meu

Pur si simplu le ador, le ador si atat, nu am de gand sa-mi argumentez motivul, cu siguranta veti ajunge si voi la un moment dat sa-mi dati dreptate. Poate da, poate nu. 

Ma tot uit de cativa ani buni pe geam si tot astept sa fie gata Biserica din Strand, care oricum nu se va ridica niciodata la asteptariile mele. Preotii nostri (ortodocsi) isi ridica bisericiile pana "la cer", personal nu inteleg de ce, o alta chestie pe care nu o inteleg - sa-mi fie iertat - de ce sunt asa de urate, din punct de vedere arhitectural mie una nu-mi plac, in schimb bisericiile fortificate sunt pe placul meu, cea de la Biertan e preferata mea (pana acum, pentru ca sigur mai am multe de vazut), cea de la Mosna e superba si ea, de cea de la Richis nu mai zic nimic, are o poveste de neuitat, o recomand si musai sa-l ascultati pe domnul Johann Schaas, este o enciclopedie vie, de Cetatea din Slimnic si multe altele am mari regrete ca nu sunt ingrijite. Mare pacat!!!

Pfaaaiiii as scrie romane despre bisericiile, ruinele, cetatuiile vizitate cum ar fi cele din Biertan, Mosna, Dumbraveni, Calnic, Slimic, Rasnov, etc. Sunt superbe si le ador, dar daca nu aveti timp sa le vizitati va invit in Piata Mica la o expozitie cu 74 de cetati medievale si biserici fortificate din Sibiu, Brasov si Medias.
Sunt convinsa ca o sa va placa si o sa va doriti sa le vizitati.

”Expoziția are scopul de a promova obiectivele medievale din Brașov, Mureș și Sibiu. Proiectul se numește ”Circuit Medieval în Transilvania” și este finanțat de Min. Dezv Regionale. Am tipărit 20.000 de albume, calendare, broșuri și hărți. Încercăm să aducem obiectivele medievale mai în prim plan, să motiviăm lumea ca în timpul liber să viziteze moștenirea medievală a Transilvaniei. Au fost foarte mulți turiști străini impresionați de ceea ce poate oferi Transilvania pe plan Medieval”, a spus și Horia Moașa, unul din organizatori ai evenimentului." mai multe aici.

Io deja am inceput sa-mi fac lista. O parte din cele vizitate de mine:

- Biertan- Mosna- Calnic
- RichisComments

Popular posts from this blog

Ora de lectură - Splendida Cetate a celor o mie de sori

Am o "dar" intuiţie să aleg cărţiile la fix, aşa am făcut-o şi de data aceasta, când am dat peste recenzia cărţii Splendida Cetate a celor o mie de sori, bestseller-ul lui Khaled Hosseini pe site-ul cântăreţei Ellie White, am ştiut că aceasta va fi următoarea carte pe care o voi citi.
După aşa o recomandare nu m-am putut abţine să nu o citesc pe nerăsuflate, ca mai apoi să o recomand surorii mele şi prietenelor. A fost dragoste de la primul capitol.
Deşi am gasit-o în format pdf (sursa scribd.com) aşa cum fac de obicei îmi cumpăr cărţile, astfel biblioteca mea creşte pe zi ce trece. De data aceasta am optat pentru oferta celor de la www.dol.ro care aveau cel mai bun preţ. Cum sunt mereu în criză de timp, majoritatea cărţilor le achiziţionez online, sunt la un click distanţă, de cele mai multe ori transportul este gratuit şi le primesc direct la job fără prea mare efort din partea mea. 
Dar să ne întoarcem la carte - pe lângă povestea emotionantă a două femei afgane Mariam s…

Ce-am citit si ce mai am de gand sa citesc

Nu ca v-ar interesa dar ce-am citit si ce-am de gand sa mai citesc in cateva randuri. Anul 2013 a inceput cu o sete de lectura de inca ma mir si eu, cert e ca toate acestea "se trag" de la omu' care m-a molipsit fara sa-mi dau seama, treptat noptiera se elibereaza, erau multe in pending. Totul a inceput cam asa: 1. Cu cartea "Mananca, Roaga-te, Iubeste" - Elizabeth Gilbert prin februarie, cand dupa un an lung am finalizat-o (a fost cartea la care am zabovit foarte mult, din motive clare - lene mare). Cartea si-a luat zborul cum spuneam aici si dusa a fost. Mi-ar fi placut sa stiu pe unde e acum dar incurcate sunt caile Domnului nostru. Asa ca de trecut pe lista must read  de la cucoana Gilbert ar fi : - "Ultimul barbat american"; - "Si am spus da. O poveste de iubire" continuarea cartii "Mananca, Roaga-te, Iubeste". 2. Apoi cum omu' cu cartea aparuse in viata mea si ma molipsisem cu "cititu" si fiindu-mi imprumutata a…

Ora de teatru - Imi place cum mirosi!

Mda, am o mare slabiciune, am al mai fin nas de pe planeta asta si Doamne fereste sa fi in raza mea de actiune si sa nu fi proaspat dusat ca imediat ai fost scanat. Am patit-o de foarte multe ori sa dau peste oameni care pur si simplu m-au dezamagit la acest capitol, vezi tu...cateodata ambalajul nu este suficient la un cado, la fel ca acele persoane care se cred buricul pamantului dar duhnesc ca gunoierii ultimul om. Naspa!!!

Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre piesa de teatru - Imi place cum mirosi - in regia lui Serban Puiu, pe care am vazut-o azi (vineri) si la care m-am distrat tare de tot.
In distributie: nelipsita Ofelia Popii in rolul donsoarei Sophie (care daca imi este permis am asociat-o rapid cu o prietena de-a mea O.) cu Ciprian Scurtea - in rolul donsorului Cornel (asociat cu prietenul prietenei O, care are acelasi prenume) si Adrian Matioc.

"Îmi place cum mirosi! este o comedie spumoasa în trei acte dupa un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreci…