Skip to main content

TIFF 2012. Pareri la cald/rece

"Fusă, fusă şi se dusă".

Ca orice lucru placut orice inceput are si un final, iar dupa toate astea hop si eu cu impresii.

Pentru mine TIFF 2012 a inceput doar vineri (cand esti prinsa in nspe chestii trebuie sa mai faci si compromisuri a se citi sacrificii ) cu "Undeva la Palilula" asa cum spuneam ceva mai devreme

Apoi sambata, ceva mai comod decat pe bancutele din Muzeul Astra am vizionat in Piata Mare, cu ceilalti sibieni, devoratori de filme romanesti, filmul (cica) neterminat "Despre oameni si fluturi" in regia lui Tudor Giurgiu, cu frumusica (citez un prieten) Monica Barladeanu, Andi Vasluianu , Dorel Visan, etc. Actiunea se petrece intr-un mic orasel din Romanica - Muscel, unde fabrica ARO a dat faliment (ce va mai mira - realitatea crunta a tarii???) iar statul nostru, drag si scump (chiar si in film) doreste sa o privatizeze (fabrica), cumparatorul fiind o companie franceza care in realitate are alte planuri pentru frumoasa Uzina ARO. Mai exact intr-o crescatorie de melci (jur ca in timpul filmului m-a apucat foamea si implicit o pofta de melci, de mentionat ca nu am pus gura pe un melc never-ever). Actiunea incepe cand liderul de sindicat gaseste o solutie de a scapa fabrica de la faliment. Io zic ca filmul este reusit si ca daca nu l-ati vazut faceti bine si rezolvati aceasta problema.

Mi-a placut replica "in seara asta lucrezi pentru export ?!?"

Duminica, ne-am intors in formatie completa sa vedem si filmul care se anunta interesant - "Tatal Fantoma" in regia lui Lucian Georgescu, cu actorii mei preferati Marcel Iures si Victor Rebengiuc. 
Nu stiu daca mi-a placut filmul ca a fost filmat si in Sibiu prin Centru Vechi si la Ocna Sibiului (locul foarte drag mie, mai ales de cand cu Proiectul Vietii) sau de repliciile gen "una mica inainte de culcare!!!" pentru ca ce se anunta a fi super misto s-a termina brusc. Nu ma plang ca vineri mi-as fi dorit un "taiat la montaj" dar parca filmul e cam neterminat...

Mnoo ce sa zic si eu. "Fusă, fusă şi se dusă"... asteptam si la anu' si la multi ani!!!

Comments

Popular posts from this blog

Ora de lectură - Splendida Cetate a celor o mie de sori

Am o "dar" intuiţie să aleg cărţiile la fix, aşa am făcut-o şi de data aceasta, când am dat peste recenzia cărţii Splendida Cetate a celor o mie de sori, bestseller-ul lui Khaled Hosseini pe site-ul cântăreţei Ellie White, am ştiut că aceasta va fi următoarea carte pe care o voi citi.
După aşa o recomandare nu m-am putut abţine să nu o citesc pe nerăsuflate, ca mai apoi să o recomand surorii mele şi prietenelor. A fost dragoste de la primul capitol.
Deşi am gasit-o în format pdf (sursa scribd.com) aşa cum fac de obicei îmi cumpăr cărţile, astfel biblioteca mea creşte pe zi ce trece. De data aceasta am optat pentru oferta celor de la www.dol.ro care aveau cel mai bun preţ. Cum sunt mereu în criză de timp, majoritatea cărţilor le achiziţionez online, sunt la un click distanţă, de cele mai multe ori transportul este gratuit şi le primesc direct la job fără prea mare efort din partea mea. 
Dar să ne întoarcem la carte - pe lângă povestea emotionantă a două femei afgane Mariam s…

Ce-am citit si ce mai am de gand sa citesc

Nu ca v-ar interesa dar ce-am citit si ce-am de gand sa mai citesc in cateva randuri. Anul 2013 a inceput cu o sete de lectura de inca ma mir si eu, cert e ca toate acestea "se trag" de la omu' care m-a molipsit fara sa-mi dau seama, treptat noptiera se elibereaza, erau multe in pending. Totul a inceput cam asa: 1. Cu cartea "Mananca, Roaga-te, Iubeste" - Elizabeth Gilbert prin februarie, cand dupa un an lung am finalizat-o (a fost cartea la care am zabovit foarte mult, din motive clare - lene mare). Cartea si-a luat zborul cum spuneam aici si dusa a fost. Mi-ar fi placut sa stiu pe unde e acum dar incurcate sunt caile Domnului nostru. Asa ca de trecut pe lista must read  de la cucoana Gilbert ar fi : - "Ultimul barbat american"; - "Si am spus da. O poveste de iubire" continuarea cartii "Mananca, Roaga-te, Iubeste". 2. Apoi cum omu' cu cartea aparuse in viata mea si ma molipsisem cu "cititu" si fiindu-mi imprumutata a…

Ora de teatru - Imi place cum mirosi!

Mda, am o mare slabiciune, am al mai fin nas de pe planeta asta si Doamne fereste sa fi in raza mea de actiune si sa nu fi proaspat dusat ca imediat ai fost scanat. Am patit-o de foarte multe ori sa dau peste oameni care pur si simplu m-au dezamagit la acest capitol, vezi tu...cateodata ambalajul nu este suficient la un cado, la fel ca acele persoane care se cred buricul pamantului dar duhnesc ca gunoierii ultimul om. Naspa!!!

Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre piesa de teatru - Imi place cum mirosi - in regia lui Serban Puiu, pe care am vazut-o azi (vineri) si la care m-am distrat tare de tot.
In distributie: nelipsita Ofelia Popii in rolul donsoarei Sophie (care daca imi este permis am asociat-o rapid cu o prietena de-a mea O.) cu Ciprian Scurtea - in rolul donsorului Cornel (asociat cu prietenul prietenei O, care are acelasi prenume) si Adrian Matioc.

"Îmi place cum mirosi! este o comedie spumoasa în trei acte dupa un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreci…