Cand un vis devine realitate...

...nu-ti ramane decat sa pui in album pozele si amintirile pe o coala de hartie (sau in spatiul virtual), apoi sa inchizi ochisorii si sa-ti propui un nou obiectiv de atins, un nou vis de realizat.

Cea mai mare realizare a mea, pe plan personal, a fost sa-mi indeplinesc visul - sa ajung la Monumentul Eroilor - Crucea de pe Caraiman. Cred ca aveam in jur de 18 - 20 ani cand din tren admiram varful muntelui, crucea si ma gandeam oare cand ajung eu acolo. Apoi o doamna bagareata mi-a spus ca e cam tarziu si ca ar fi cazul sa ma aventurez pe munte, ca privelistea este de vis si ca sentimentul de a escalada si cuceri muntele e de nedescris. Cativa ani mai tarziu (putini) pot spune ca a avut dreptate, e de vis!!!


Crucea Eroilor Neamului este un monument construit intre anii 1926-1928, pe Muntele Caraiman, la altitudinea de 2291 m, in cistea Eroilor Neamului cazuti in Primul Razboi Mondial. Crucea este un monument unic in Europa prin altitudinea amplasarii cat si a dimensiunii, aceasta fiind executata din profile de otel, avand o inaltime de 28 m, iar cele doua bratele orizontale de cate 7 m, este montata pe un soclu din beton armat placat cu piatra, inalt de 7.5 m, in interiorul caruia este instalat un generator ce alimenteaza cele 120 e becuri care lumineaza crucea. 

Atat de grandioasa si falnica Crucea de pe Caraiman este imposibil sa nu o zaresti odata ce ajungi in Busteni si imposibil sa nu-ti doresti ca cel putin pentru o data in viata sa nu ajungi la ea.

Sincer, traseul nu este unul foarte usor, accesibil da, am intalnit copii de 10 ani care urcau cu parintii, dar este destul de solicitant si daca nu ai antrenament e cam greu, dar nu imposibil. Sambata am ajuns la o ora si jumatate distanta de Cruce si am fost nevoita sa ma intorc din drum, am simtit ca totul se spulbera si ca orice efort depus este egal cu ZERO. 

Duminica la prima ora am luat-o din loc si am ajuns, rezultatul e de nedescris, atat mai pot spune - cand un vis devine realitate simti ca nu ai trait degeaba.

Va recomand din suflet sa va aventurati pe Muntele Caraiman - spre/si la Crucea Eroilor.

In departare se zareste Crucea Eroilor, dar drumul meu spre ea se termina aici. (sambata)

Sus se zareste falnica Cruce, iar drumul meu de-abia incepe. (duminica)

Emotiile cresc, iar visul meu devine realitate.

Incep sa pozez ca chinezii falnica Cruce care ma asteapta.
 
Deja sunt la un pas si nimic nu ma mai poate opri din drum.

Valea Prahovei de la inaltime, o priveliste de vis.

Crucea Eroilor, august 2012
Un vis implinit, unii inteleg, altii ba.

Multumesc prietenului si colegului meu Pogo ca a avut rabdare si desi sambata a mai urcat o data pe Caraiman, a mai facut-o o data si duminica cu mine.

Comments

  1. super! de urcat, n-am urcat, insa am coborat de la Cruce pana in Busteni cand aveam 11 ani! A fost un drum luuuung, pentru ca ploua torential si nu eram echipati corespunzator, insa peisajul e nemaipomenit! Potecile erau bine marcate la vremea aia, nu stiu cum mai e acum!

    ReplyDelete
  2. Traseul este bine marcat si lanturile sunt acolo unde trebuie, doar ca drumul e greuuuuu si lunggg, eu l-am parcurs in 2 ore si 10 minute (coborare).

    ReplyDelete
  3. Foarte fain! Și eu aș vrea să ajung acolo, cum spui tu, am rămas cu nostalgia privitului din tren.
    Sînt tare curioasă cum a făcut GG de a coborît doar de acolo, cine/ce/cum a teleportat-o în vîrf! :)

    ReplyDelete
  4. telecabinaaaaaaaaaaa...cred.

    Merita sa ajungi acolo, sper sa reusesti si tu.

    ReplyDelete

Post a Comment