Skip to main content

Oama muntiilor sau drumul spre indeplinirea unui vis

Pentru ca am tot amanat concediul si pentru ca mai e ceva pana atunci, mi-am propus sa profit la maxim in weekend-urile ramase, poate si din simplu fapt ca in timpul saptamanii sunt foarte ocupata.

Asa ca am profitat de amabilitatea baietilor B & M si am pornit spre Busteni. Daca initial am stabilit sa urcam pe vestitul Traseu nr.13 din mers am schimbat si am ales sa urcam de la Cota 1400 din Sinaia. Prima schimbare, primul esec. In loc de o urcare la ora 8 cum era stabilit am pornit la drum pe la 11, 20 de minute mai tarziu, je si cealalta fata din grupul celor 4 am luat drumul spre telecabina. Oboseala, caldura, efortul + faptul ca eram nemancata de a doua zi si-au spus cuvantul si ca sa evit un lesin in urcare am ales varianta easy - TELECABINA - spre disperarea baietilor.

Doua ore si jumatate mai tarziu, am ajuns si noi la cota 2000 dupa ce ne-am tolanit pe la terase in Sinaia si am stat la coada la telecabina, in acest timp baietii ne asteptau nervosi pe munte. A urmat un drum lin si incet pana la Cabana Piatra Arsa zic lin si incet ca noi fetele eram preocupate de foto shooting nu urcat munte - spre disperarea baietilor.

Cabana Piatra Ars
 Deja se facuse ora 15:35 si noi inca mai aveam cam o ora si jumatate pana la Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman, iar ultima telecabina de la Babele - Busteni era la 16:45, baietii au luat decizia ca noi sa mergem la telecabina -> Busteni -> Sinaia -> Cota 1400 - > dupa masina -> retur in Busteni dupa ei. Si aici a inceput sfarsitul zambetului de pe chipul meu.

Spre disperarea mea m-am conformat planului, imi era imposibil o data ajunsa la Cruce sa cobor pana in Busteni pe jos (a doua zi am facut-o si nu regret) si am luat telecabina spre Busteni.

Undeva in zare rasare Crucea Eroilor.

 Concluzia: vizitat munte cu telecabina, vazut cruce de la distanta, babele de la distanta => praf in ochi, nimic, o zi ratata, mers aiurea fara un rezultat. Nu mai pun la socoteala ca in Sinaia pana la Cota 1400 era cat pe ce sa mergem vreo 10 km pe jos pana la masina, doar ca dupa 2 km am facut autostopul pentru prima data in viata mea, un cuplu de nemti au oprit si ne-au luat.  Inca le multumesc si le raman  recunoscatoare ever, de nu cred ca si acum urcam. Toate acestea in timp ce baietii se bucurau de toate, noroc cu ziua de duminica si amabilitatea lui B.

Comments

Popular posts from this blog

Ora de lectură - Splendida Cetate a celor o mie de sori

Am o "dar" intuiţie să aleg cărţiile la fix, aşa am făcut-o şi de data aceasta, când am dat peste recenzia cărţii Splendida Cetate a celor o mie de sori, bestseller-ul lui Khaled Hosseini pe site-ul cântăreţei Ellie White, am ştiut că aceasta va fi următoarea carte pe care o voi citi.
După aşa o recomandare nu m-am putut abţine să nu o citesc pe nerăsuflate, ca mai apoi să o recomand surorii mele şi prietenelor. A fost dragoste de la primul capitol.
Deşi am gasit-o în format pdf (sursa scribd.com) aşa cum fac de obicei îmi cumpăr cărţile, astfel biblioteca mea creşte pe zi ce trece. De data aceasta am optat pentru oferta celor de la www.dol.ro care aveau cel mai bun preţ. Cum sunt mereu în criză de timp, majoritatea cărţilor le achiziţionez online, sunt la un click distanţă, de cele mai multe ori transportul este gratuit şi le primesc direct la job fără prea mare efort din partea mea. 
Dar să ne întoarcem la carte - pe lângă povestea emotionantă a două femei afgane Mariam s…

Ce-am citit si ce mai am de gand sa citesc

Nu ca v-ar interesa dar ce-am citit si ce-am de gand sa mai citesc in cateva randuri. Anul 2013 a inceput cu o sete de lectura de inca ma mir si eu, cert e ca toate acestea "se trag" de la omu' care m-a molipsit fara sa-mi dau seama, treptat noptiera se elibereaza, erau multe in pending. Totul a inceput cam asa: 1. Cu cartea "Mananca, Roaga-te, Iubeste" - Elizabeth Gilbert prin februarie, cand dupa un an lung am finalizat-o (a fost cartea la care am zabovit foarte mult, din motive clare - lene mare). Cartea si-a luat zborul cum spuneam aici si dusa a fost. Mi-ar fi placut sa stiu pe unde e acum dar incurcate sunt caile Domnului nostru. Asa ca de trecut pe lista must read  de la cucoana Gilbert ar fi : - "Ultimul barbat american"; - "Si am spus da. O poveste de iubire" continuarea cartii "Mananca, Roaga-te, Iubeste". 2. Apoi cum omu' cu cartea aparuse in viata mea si ma molipsisem cu "cititu" si fiindu-mi imprumutata a…

Ora de teatru - Imi place cum mirosi!

Mda, am o mare slabiciune, am al mai fin nas de pe planeta asta si Doamne fereste sa fi in raza mea de actiune si sa nu fi proaspat dusat ca imediat ai fost scanat. Am patit-o de foarte multe ori sa dau peste oameni care pur si simplu m-au dezamagit la acest capitol, vezi tu...cateodata ambalajul nu este suficient la un cado, la fel ca acele persoane care se cred buricul pamantului dar duhnesc ca gunoierii ultimul om. Naspa!!!

Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre piesa de teatru - Imi place cum mirosi - in regia lui Serban Puiu, pe care am vazut-o azi (vineri) si la care m-am distrat tare de tot.
In distributie: nelipsita Ofelia Popii in rolul donsoarei Sophie (care daca imi este permis am asociat-o rapid cu o prietena de-a mea O.) cu Ciprian Scurtea - in rolul donsorului Cornel (asociat cu prietenul prietenei O, care are acelasi prenume) si Adrian Matioc.

"Îmi place cum mirosi! este o comedie spumoasa în trei acte dupa un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreci…