Skip to main content

Taierea porcului...

Cu ochii in TV-eu vizionand "Home alone 2" ca tot e sezonu' (nu e iarna sa nu-l vad, in special primele 2 parti cu dl. Macaulay Culkin, e la fel ca si desenele Tom & Jerry - nu conteaza varsta si nici de cate ori le-am vizionat... dar ma intelegeti, nu?!? sper!!!) en fin, ma gandeam la cum petrec ai mei la taierea porcului.

 Pai cum oare: cu zapada, cu tuica fiarta in care musai s-au pus boabe de piper, cu porcu' din dotare - care dupa ce a fost redus la tacere ei se bucura de pomana porcului. Ce misto!!!

Tin minte cand eram micutza micutza ca asistam si eu cu placere la aceasta reuniune de familie, ca deh era ditamai "petrecerea", greu de inteles de ce se aduna familionul ca sa-i ia gatul bietului porc. Vremurile au trecut si de-atunci e optionala prezenta la magnificul eveniment, desi cateodata ii simt lipsa, cateodata!!!

As scrie romane despre cum se sacrifica porcul, cum se preparau toate acele bunatati din bietul domn porc, cum noi copii de amuzam, hmmm ce vremuri. Mai tin minte cum in spatele blocului vecinii isi taiau porcii, acum de cand cu UE-ul nu se mai practica, vai de copii din ziua de azi, nu mai au ce vedea in zilele geroase de iarna sau ba da, masini in parcare. Trist! Dar pastrez romanul pentru alta data.

Porcul sacrificat conform normelor UE. 2011


La voi cum oare cum era?

P.S. Colegii mi-au spus ca-s ciudata, pentru ca nu mananc nici ureche si nici soric (yachhhh), mai e vreunul ca mine p-acilea???

Comments

Popular posts from this blog

Ora de lectură - Splendida Cetate a celor o mie de sori

Am o "dar" intuiţie să aleg cărţiile la fix, aşa am făcut-o şi de data aceasta, când am dat peste recenzia cărţii Splendida Cetate a celor o mie de sori, bestseller-ul lui Khaled Hosseini pe site-ul cântăreţei Ellie White, am ştiut că aceasta va fi următoarea carte pe care o voi citi.
După aşa o recomandare nu m-am putut abţine să nu o citesc pe nerăsuflate, ca mai apoi să o recomand surorii mele şi prietenelor. A fost dragoste de la primul capitol.
Deşi am gasit-o în format pdf (sursa scribd.com) aşa cum fac de obicei îmi cumpăr cărţile, astfel biblioteca mea creşte pe zi ce trece. De data aceasta am optat pentru oferta celor de la www.dol.ro care aveau cel mai bun preţ. Cum sunt mereu în criză de timp, majoritatea cărţilor le achiziţionez online, sunt la un click distanţă, de cele mai multe ori transportul este gratuit şi le primesc direct la job fără prea mare efort din partea mea. 
Dar să ne întoarcem la carte - pe lângă povestea emotionantă a două femei afgane Mariam s…

Ce-am citit si ce mai am de gand sa citesc

Nu ca v-ar interesa dar ce-am citit si ce-am de gand sa mai citesc in cateva randuri. Anul 2013 a inceput cu o sete de lectura de inca ma mir si eu, cert e ca toate acestea "se trag" de la omu' care m-a molipsit fara sa-mi dau seama, treptat noptiera se elibereaza, erau multe in pending. Totul a inceput cam asa: 1. Cu cartea "Mananca, Roaga-te, Iubeste" - Elizabeth Gilbert prin februarie, cand dupa un an lung am finalizat-o (a fost cartea la care am zabovit foarte mult, din motive clare - lene mare). Cartea si-a luat zborul cum spuneam aici si dusa a fost. Mi-ar fi placut sa stiu pe unde e acum dar incurcate sunt caile Domnului nostru. Asa ca de trecut pe lista must read  de la cucoana Gilbert ar fi : - "Ultimul barbat american"; - "Si am spus da. O poveste de iubire" continuarea cartii "Mananca, Roaga-te, Iubeste". 2. Apoi cum omu' cu cartea aparuse in viata mea si ma molipsisem cu "cititu" si fiindu-mi imprumutata a…

Ora de teatru - Imi place cum mirosi!

Mda, am o mare slabiciune, am al mai fin nas de pe planeta asta si Doamne fereste sa fi in raza mea de actiune si sa nu fi proaspat dusat ca imediat ai fost scanat. Am patit-o de foarte multe ori sa dau peste oameni care pur si simplu m-au dezamagit la acest capitol, vezi tu...cateodata ambalajul nu este suficient la un cado, la fel ca acele persoane care se cred buricul pamantului dar duhnesc ca gunoierii ultimul om. Naspa!!!

Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre piesa de teatru - Imi place cum mirosi - in regia lui Serban Puiu, pe care am vazut-o azi (vineri) si la care m-am distrat tare de tot.
In distributie: nelipsita Ofelia Popii in rolul donsoarei Sophie (care daca imi este permis am asociat-o rapid cu o prietena de-a mea O.) cu Ciprian Scurtea - in rolul donsorului Cornel (asociat cu prietenul prietenei O, care are acelasi prenume) si Adrian Matioc.

"Îmi place cum mirosi! este o comedie spumoasa în trei acte dupa un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreci…