Skip to main content

Popa, busuiocul, sibianca, albaneza, fetesteanca si CANTORUL

Daca da ala cu coarne si citeste acilea colega de apartament V. am pus-o rau, dar nu ma pot abtine. Anumite initiale au fost schimbate din motive de nimeni stiute. Intamplare adevarata, pe ici colo modificata.

Trece si Revu' cu bune si rele, care mai de care pe la baie, pe la pat, pe balcon sau pe unde a apucat si vine ziua de 2 ianuarie. Implicit si popa cu Botezu' (nu Botezatu' ca ala e ocupat si n-are vreme de colindat). Bonnn. Cum spuneam vine popa, n-are rost sa trec in revista cat s-a mai patrulat prin casa pana sa ajunga omu' lui Dumnezeu, ca daca nu e ceva in regula si la locul lui si vede popa.

Io - sibianca, madame R. - din Fetesti barfeam de mama focului gazda V. "cata forfota...pentru ce, 0.002 mc de apa pe pereti si un busuioc, minus 10 lei din buzunar pe motiv sunt chirias, nu-mi permit mai mult", noi ne hlizeam de mama focului in timp ce colega de apartament socializa cu vecina de vis-a-vis "ce naiba sta atata la aia, ce i-o da..." si tot asa pana cand apare el popo si ii comunica colegei de apartament sa aibe rabdare ca vine si la ea/noi.

20 de minute mai tarziu, lungi si trase de coada, apare popa "In Iordan....Doamne..." altceva nu am auzit ca stateam cu colega de apartament - albaneza si fetesteanca in bucatarie sa fim "botezate". S-acum incepe distractia. Albaneza saruta crucea si ii spune preotului "parinte sa ne dai busuioc ca suntem 3 fete, NEMARITATE!!!" sa intru in pamant de rusine nu alta. Omu' se conformeaza si ne da, adaugand ca al lui cantor, prezent, e NECASATORIT!!! Si ca el ne da o tona de busuioc dar nu e chiar asa de simplu, in secunda aia eu si R. am fi preferat sa ne evaporam. Cantorul insista si confirma ca e NECASATORIT!!!

Neinteresant, omu' insista ca sta la 2 scari de noi si ca ne lasa si numarul de telefon, dar pauza, sibianca si fetesteanca il ignora, in timp ce albaneza insista la preot "ce sa facem ca suntem NEMARITATE!!!" io insistam ca divintatea ne ajuta dar nu cu bun simt, albaneza nu ceda, preotul imi dadea dreptate, cantorul insista cu numarul de telefon, fetesteanca repeta ca ea pleaca ... nimic, niciun rezultat, la un moment dat preotul spune si pleaca:

"Sa va iubeasca: cine vreti, cum vreti si unde vreti!!!"

Apoi pleaca, cantorul se asigura care e din Sibiu, care e din Alba si sta in chirie la adresa respectiva si care e  din Fetesti, apoi pleaca.
Sibianca si fetesteanca pleaca si ele acasa. Ajunsa acasa primesc si al doilea botez, nu zic nimic de busuioc, trece Boboteaza, trec si visele (nu a fost cazul de vise) si vine Sfanta Zi de Azi.

Primesc mail:

"Ghici cine a sunat la mine la usa?::)))mori de ras....cred ca era cantorul de la botez..ce prostovan e...a sunat..am intrebat cine e...nu a zis nimik...ii venea sa rada...a bolborosit ceva (eu i-am zis de dupa usa sa zica cine e ca nu deschid) - avea caciula in cap...de aceea nu l-am recunocut,,,a plecat,,,m-am uitat pe geam...se uita pe sus..si a intrat doua scari mai incolo...deci am dedus ca el era::)))...OARE CE-MI ZICEA?::)))"

Mail-ul e la misto, albaneza nu i-a raspuns ca stia si ea prea bine - ca si-a pus omu' busuiocul sub perna si ne-a visat. Omu' vrea sa se insoare. :)))

 Ce bine ca locuiesc ocazional acolo si cu norma intreaga la alta adresa. Multam' Doamne!!!

Comments

Popular posts from this blog

Ora de lectură - Splendida Cetate a celor o mie de sori

Am o "dar" intuiţie să aleg cărţiile la fix, aşa am făcut-o şi de data aceasta, când am dat peste recenzia cărţii Splendida Cetate a celor o mie de sori, bestseller-ul lui Khaled Hosseini pe site-ul cântăreţei Ellie White, am ştiut că aceasta va fi următoarea carte pe care o voi citi.
După aşa o recomandare nu m-am putut abţine să nu o citesc pe nerăsuflate, ca mai apoi să o recomand surorii mele şi prietenelor. A fost dragoste de la primul capitol.
Deşi am gasit-o în format pdf (sursa scribd.com) aşa cum fac de obicei îmi cumpăr cărţile, astfel biblioteca mea creşte pe zi ce trece. De data aceasta am optat pentru oferta celor de la www.dol.ro care aveau cel mai bun preţ. Cum sunt mereu în criză de timp, majoritatea cărţilor le achiziţionez online, sunt la un click distanţă, de cele mai multe ori transportul este gratuit şi le primesc direct la job fără prea mare efort din partea mea. 
Dar să ne întoarcem la carte - pe lângă povestea emotionantă a două femei afgane Mariam s…

Ce-am citit si ce mai am de gand sa citesc

Nu ca v-ar interesa dar ce-am citit si ce-am de gand sa mai citesc in cateva randuri. Anul 2013 a inceput cu o sete de lectura de inca ma mir si eu, cert e ca toate acestea "se trag" de la omu' care m-a molipsit fara sa-mi dau seama, treptat noptiera se elibereaza, erau multe in pending. Totul a inceput cam asa: 1. Cu cartea "Mananca, Roaga-te, Iubeste" - Elizabeth Gilbert prin februarie, cand dupa un an lung am finalizat-o (a fost cartea la care am zabovit foarte mult, din motive clare - lene mare). Cartea si-a luat zborul cum spuneam aici si dusa a fost. Mi-ar fi placut sa stiu pe unde e acum dar incurcate sunt caile Domnului nostru. Asa ca de trecut pe lista must read  de la cucoana Gilbert ar fi : - "Ultimul barbat american"; - "Si am spus da. O poveste de iubire" continuarea cartii "Mananca, Roaga-te, Iubeste". 2. Apoi cum omu' cu cartea aparuse in viata mea si ma molipsisem cu "cititu" si fiindu-mi imprumutata a…

Ora de teatru - Imi place cum mirosi!

Mda, am o mare slabiciune, am al mai fin nas de pe planeta asta si Doamne fereste sa fi in raza mea de actiune si sa nu fi proaspat dusat ca imediat ai fost scanat. Am patit-o de foarte multe ori sa dau peste oameni care pur si simplu m-au dezamagit la acest capitol, vezi tu...cateodata ambalajul nu este suficient la un cado, la fel ca acele persoane care se cred buricul pamantului dar duhnesc ca gunoierii ultimul om. Naspa!!!

Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre piesa de teatru - Imi place cum mirosi - in regia lui Serban Puiu, pe care am vazut-o azi (vineri) si la care m-am distrat tare de tot.
In distributie: nelipsita Ofelia Popii in rolul donsoarei Sophie (care daca imi este permis am asociat-o rapid cu o prietena de-a mea O.) cu Ciprian Scurtea - in rolul donsorului Cornel (asociat cu prietenul prietenei O, care are acelasi prenume) si Adrian Matioc.

"Îmi place cum mirosi! este o comedie spumoasa în trei acte dupa un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreci…