Skip to main content

El, calul!

De mica am fost inconjurata de cai, de la bibelourile mamei pana la Gica calul bunicului, care era tare batran si ii dadea batai de cap bunicului. Cat au mai chinuit amandoi, cum s-au despartit ei...

Doamne, ce mila imi era cand cadea si cu biciul, lovindu-l bunicul il ridica, iar bietul cal isi continua drumul, tragand caruta plina cu fan sau lemne. A urmat Doina, o iapa alba, speriata de masini, iapa care m-a muscat light de burtica, iapa de pe care am cazut cu sora-mea cu tot, iapa care i-a dat nastere lui Cezar, ultimul cal al bunicilor de care imi amintesc cu drag. 

Acesti trei cai mi-au facut copilaria frumoasa (nu toate zilele petrecute in Valea Plangerii au fost de vis), acesti trei cai, la care adaug bibelourile ma fac sa iubesc aceste animale - caii. Sa-mi amintesc cu drag de ei si sa-mi doresc unul. Ar fi super, dar la bloc nici bishonul nu-si are loc.

Sunt cei mai curati, cei mai blanzi, cei mai frumosi. Am fost stupefiata cand bunicul isi adapa calul cu galeata din care luam noi apa de baut sau pentru mancare. M-am revoltat, apoi mi s-a demonstrat ca el, animalul, calul, nu bea din orice recipient, ca el nu mananca orice...ce amintiri...ce vremuri...

Acum astept primavara sa merg la Danes sau la Sambata sa ma bucur de natura si de cai. Sa vina primavara.


In tinerete probabil si Gica ar fi fost asa de frumos.Ma uit la ei si nu ma mai satur, superbi.

(Sursa poze - aici)

Comments

Popular posts from this blog

Ora de lectură - Splendida Cetate a celor o mie de sori

Am o "dar" intuiţie să aleg cărţiile la fix, aşa am făcut-o şi de data aceasta, când am dat peste recenzia cărţii Splendida Cetate a celor o mie de sori, bestseller-ul lui Khaled Hosseini pe site-ul cântăreţei Ellie White, am ştiut că aceasta va fi următoarea carte pe care o voi citi.
După aşa o recomandare nu m-am putut abţine să nu o citesc pe nerăsuflate, ca mai apoi să o recomand surorii mele şi prietenelor. A fost dragoste de la primul capitol.
Deşi am gasit-o în format pdf (sursa scribd.com) aşa cum fac de obicei îmi cumpăr cărţile, astfel biblioteca mea creşte pe zi ce trece. De data aceasta am optat pentru oferta celor de la www.dol.ro care aveau cel mai bun preţ. Cum sunt mereu în criză de timp, majoritatea cărţilor le achiziţionez online, sunt la un click distanţă, de cele mai multe ori transportul este gratuit şi le primesc direct la job fără prea mare efort din partea mea. 
Dar să ne întoarcem la carte - pe lângă povestea emotionantă a două femei afgane Mariam s…

Ce-am citit si ce mai am de gand sa citesc

Nu ca v-ar interesa dar ce-am citit si ce-am de gand sa mai citesc in cateva randuri. Anul 2013 a inceput cu o sete de lectura de inca ma mir si eu, cert e ca toate acestea "se trag" de la omu' care m-a molipsit fara sa-mi dau seama, treptat noptiera se elibereaza, erau multe in pending. Totul a inceput cam asa: 1. Cu cartea "Mananca, Roaga-te, Iubeste" - Elizabeth Gilbert prin februarie, cand dupa un an lung am finalizat-o (a fost cartea la care am zabovit foarte mult, din motive clare - lene mare). Cartea si-a luat zborul cum spuneam aici si dusa a fost. Mi-ar fi placut sa stiu pe unde e acum dar incurcate sunt caile Domnului nostru. Asa ca de trecut pe lista must read  de la cucoana Gilbert ar fi : - "Ultimul barbat american"; - "Si am spus da. O poveste de iubire" continuarea cartii "Mananca, Roaga-te, Iubeste". 2. Apoi cum omu' cu cartea aparuse in viata mea si ma molipsisem cu "cititu" si fiindu-mi imprumutata a…

Ora de teatru - Imi place cum mirosi!

Mda, am o mare slabiciune, am al mai fin nas de pe planeta asta si Doamne fereste sa fi in raza mea de actiune si sa nu fi proaspat dusat ca imediat ai fost scanat. Am patit-o de foarte multe ori sa dau peste oameni care pur si simplu m-au dezamagit la acest capitol, vezi tu...cateodata ambalajul nu este suficient la un cado, la fel ca acele persoane care se cred buricul pamantului dar duhnesc ca gunoierii ultimul om. Naspa!!!

Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre piesa de teatru - Imi place cum mirosi - in regia lui Serban Puiu, pe care am vazut-o azi (vineri) si la care m-am distrat tare de tot.
In distributie: nelipsita Ofelia Popii in rolul donsoarei Sophie (care daca imi este permis am asociat-o rapid cu o prietena de-a mea O.) cu Ciprian Scurtea - in rolul donsorului Cornel (asociat cu prietenul prietenei O, care are acelasi prenume) si Adrian Matioc.

"Îmi place cum mirosi! este o comedie spumoasa în trei acte dupa un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreci…