Povestea uitarii #Ora de lectura

De cand cu pasiunea de a citi tot ce-mi cade in mana citesc, cartea "Povestea uitarii" de Stefan Merrill Block a fost o adevarata enciclopedie despre Sindromul Alzheimer, o boala tot mai intalnita in zilele noastre, care din pacate isi pune ampreunta pe om transformandul total intr-o epava.
 
Am citit-o pe neresuflate si mi-a placut la nebunie, mare mi-a fost suprinderea ca la sfarsit sa citesc pe coperta cateva randuri despre autor, lucru care de obicei il fac prima data. Stefan Merrill Block, este un tanar scriitor, care s-a nascut in 1982 in oraselul Plano, din Texas, unde si-a petrecut copilaria si adolescenta. A absolvit cursurile Washington University din St. Louis, Missouri, in 2004, iar in prezent locuieste in New York.
 
Mie personal mi se pare geniala cartea si pentru un tanar scriitor este de-a dreptul ingenios cum a tratat aceast subiect si modul in care a scris-o. O recomand!
 
 
In 2008, romanul "Povestea uitării" a fost desemnat cel mai bun debut la Festivalul de Literatura de la Roma si a fost declarat de publicatiile The Independent (Marea Britanie), School Library Journal, St. Louis Post Dispatch si Austin Chronicle (SUA) cea mai buna carte a anului, iar în 2009 a ajuns finalist la Indies Choice Book Award. Pana in prezent a fost publicat in peste zece tari.
 
"... Când mama i se îmbolnăveşte de Alzheimer, maladie care o îndepărtează de toţi cei dragi, Seth înţelege că, pe măsură ce amintirile ei se estompează sau pier, familia şi istoria personală i se destramă în faţa ochilor. Oricât ar încerca adolescentul retras să folosească metodele cercetării ştiinţifice pentru a recompune trecutul mamei sale, secretul teribil de care fugea aceasta refuză să se dezvăluie altfel decât în meandrele poveştilor despre misteriosul tărâm Isidora..."
 
Enjoy!

Comments