Skip to main content

Hai - hui prin România - Castelul Pelişor

Când soarele pe cer este atât de falnic şi frumos atunci e o zi potrivită de plimbăreală în lung şi-n lat, cât e ţara de mare. Asta am făcut si eu weekend-ul trecut când m-am dus hotărâtă să vizitez minunăţia pe care o aveam în gând de mulţi ani (încă nu ştiu de ce am amânat atât).

Castelul Peleş care se ridică falnic luminat de primele raze de soare din acest început timid de primăvară, iar ca bonus Castelul Pelişor acestea au fost cele două obiective stabilite de vizitat pe fiecare mp sau cât este posibil.

Castelul Pelişor a fost cum bine se ştie reşedinţa de vară a cuplului regal Ferdinand si Maria, acesta fiind decorat dupa bunul plac al R. Maria, una dintre cele mai controversate regine, nu degeaba era nepoata reginei Victoria a Marii Britanii.

Am surprins în câteva poze camera Regiei Maria, mai exact dormitorul de aur, care este de o eleganţă deosebită; întreg castelul este atât de fascinant fiind foarte greu de descris în cuvinte. Am aflat de la ghidul arogant că există "doar 6 camere" destinate copilaşilor (pe lângă dormitoarele aferente), unde aceştia se jucau, o capelă unde Regina Maria medita, camera de odihnă şi multe altele. Mi-aş dori să vizitez si tunelurile secrete, despre care am aflat odată cu această vizită, dar pentru asta cred că trebuia să mă nasc cu mulţi ani în urmă şi poate într-o altă familie cu sânge albastru...

Restul vă las pe voi să surprindeţi în următoarea vizită sau mai multe detalii pe site-ul oficial www.peles.ro:Castelul Pelişor


În următoarea postare am să împărtăşesc pozele de la Castelul Peleş, am plătit taxa foto şi a fost dezmăţ total.

Enjoy!

Comments

Popular posts from this blog

Ora de lectură - Splendida Cetate a celor o mie de sori

Am o "dar" intuiţie să aleg cărţiile la fix, aşa am făcut-o şi de data aceasta, când am dat peste recenzia cărţii Splendida Cetate a celor o mie de sori, bestseller-ul lui Khaled Hosseini pe site-ul cântăreţei Ellie White, am ştiut că aceasta va fi următoarea carte pe care o voi citi.
După aşa o recomandare nu m-am putut abţine să nu o citesc pe nerăsuflate, ca mai apoi să o recomand surorii mele şi prietenelor. A fost dragoste de la primul capitol.
Deşi am gasit-o în format pdf (sursa scribd.com) aşa cum fac de obicei îmi cumpăr cărţile, astfel biblioteca mea creşte pe zi ce trece. De data aceasta am optat pentru oferta celor de la www.dol.ro care aveau cel mai bun preţ. Cum sunt mereu în criză de timp, majoritatea cărţilor le achiziţionez online, sunt la un click distanţă, de cele mai multe ori transportul este gratuit şi le primesc direct la job fără prea mare efort din partea mea. 
Dar să ne întoarcem la carte - pe lângă povestea emotionantă a două femei afgane Mariam s…

Ce-am citit si ce mai am de gand sa citesc

Nu ca v-ar interesa dar ce-am citit si ce-am de gand sa mai citesc in cateva randuri. Anul 2013 a inceput cu o sete de lectura de inca ma mir si eu, cert e ca toate acestea "se trag" de la omu' care m-a molipsit fara sa-mi dau seama, treptat noptiera se elibereaza, erau multe in pending. Totul a inceput cam asa: 1. Cu cartea "Mananca, Roaga-te, Iubeste" - Elizabeth Gilbert prin februarie, cand dupa un an lung am finalizat-o (a fost cartea la care am zabovit foarte mult, din motive clare - lene mare). Cartea si-a luat zborul cum spuneam aici si dusa a fost. Mi-ar fi placut sa stiu pe unde e acum dar incurcate sunt caile Domnului nostru. Asa ca de trecut pe lista must read  de la cucoana Gilbert ar fi : - "Ultimul barbat american"; - "Si am spus da. O poveste de iubire" continuarea cartii "Mananca, Roaga-te, Iubeste". 2. Apoi cum omu' cu cartea aparuse in viata mea si ma molipsisem cu "cititu" si fiindu-mi imprumutata a…

Ora de teatru - Imi place cum mirosi!

Mda, am o mare slabiciune, am al mai fin nas de pe planeta asta si Doamne fereste sa fi in raza mea de actiune si sa nu fi proaspat dusat ca imediat ai fost scanat. Am patit-o de foarte multe ori sa dau peste oameni care pur si simplu m-au dezamagit la acest capitol, vezi tu...cateodata ambalajul nu este suficient la un cado, la fel ca acele persoane care se cred buricul pamantului dar duhnesc ca gunoierii ultimul om. Naspa!!!

Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre piesa de teatru - Imi place cum mirosi - in regia lui Serban Puiu, pe care am vazut-o azi (vineri) si la care m-am distrat tare de tot.
In distributie: nelipsita Ofelia Popii in rolul donsoarei Sophie (care daca imi este permis am asociat-o rapid cu o prietena de-a mea O.) cu Ciprian Scurtea - in rolul donsorului Cornel (asociat cu prietenul prietenei O, care are acelasi prenume) si Adrian Matioc.

"Îmi place cum mirosi! este o comedie spumoasa în trei acte dupa un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreci…