Ora de lectură - Splendida Cetate a celor o mie de sori


Am o "dar" intuiţie să aleg cărţiile la fix, aşa am făcut-o şi de data aceasta, când am dat peste recenzia cărţii Splendida Cetate a celor o mie de sori, bestseller-ul lui Khaled Hosseini pe site-ul cântăreţei Ellie White, am ştiut că aceasta va fi următoarea carte pe care o voi citi.

După aşa o recomandare nu m-am putut abţine să nu o citesc pe nerăsuflate, ca mai apoi să o recomand surorii mele şi prietenelor. A fost dragoste de la primul capitol.

Deşi am gasit-o în format pdf (sursa scribd.com) aşa cum fac de obicei îmi cumpăr cărţile, astfel biblioteca mea creşte pe zi ce trece. De data aceasta am optat pentru oferta celor de la www.dol.ro care aveau cel mai bun preţ. Cum sunt mereu în criză de timp, majoritatea cărţilor le achiziţionez online, sunt la un click distanţă, de cele mai multe ori transportul este gratuit şi le primesc direct la job fără prea mare efort din partea mea. 

Dar să ne întoarcem la carte - pe lângă povestea emotionantă a două femei afgane Mariam si Laila, a stilului de viaţă chinuitor, a tradiţilor stricte printre care cel de a purta burqa zi de zi, scriitorul descrie ultimii 30 de ani care au marcat Afganistanul, care l-au distrus şi speranţa unei vieţi mai bune după sfârşitul dominaţiei talibane. Toate acestea prin ochii blajini ai celor două femei care luptă pentru viaţa şi libertatea lor. 

Citeşte această carte, închide ochii pentru câteva secunde şi o să vezi cu ochii tăi o altă viaţă.

 "Miriam şi-a dorit atâtea în acele ultime momente. Totuşi, când a închis ochii, nu a mai rămas nici urmă de regret, doar o senzaţie de pace abundentă, care a învăluit-o. S-a gândit la venirea ei pe lume, copilul harami al unei ţărănci umile, un lucru nedorit, un accident regretabil, de toată jalea, o buruiană. Şi totuşi părăsea lumea ca o femeie care iubise şi fusese iubită la rândul ei. O părăsea ca prietenă, tovarăşă, protectoare. Mamă. O persoană cu greutate, în sfârşit."
Vă recomand să citiţi recenzia marca Tomata cu scufiţă şi aşa ştiu sigur că o să vă doriţi să citiţi cartea.

Enjoy!

Comments

  1. Am citit-o și eu anul trecut, mi-a recomandat-o cineva, e impresionantă. Anul ăsta am comandat (la fel ca și tine, online) încă două cărți de același autor, le-am citit și acelea, ți le recomand și ție: Vînătorii de zmeie și Și munții au ecou. Aceeași lume, cu totul alte povești! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Orin, am notat o sa le achizitionez curand!!! Astept si alte recomandari oricand!

      Delete

Post a Comment