Skip to main content

Fifty Shades #TheMovie

Cartea am citit-o pe nerasuflate in 2013, apoi am asteptat frumos in banca mea filmul.
 
O mica paranteza, stiu ca aceasta trilogie e super mediatizata si criticata, ca unii sunt foarte dezamagiti de carte si o considera un mare esec. Acelora le-as spune ca ar trebui sa caute capodopere literale pe alt raft in librarii. Cum spunea prietenul Iubi-Lubi meu, aceasta carte este un fel de Sadra Brown al anilor 2012. Daca vrei sa fii in trend si nu ai asteptari gen metaforele lui Bacovia sau Eminescu, filozofia lui Plesu atunci citeste-o, nu te ghida pe citatul de mai jos, ca e posibil doar sa fii cucerit dar nu si dominat.
 
"Citeste cartea despre care vorbeste toata lumea!
Romantic, amuzant si incarcat de erotism, acest roman te cucereste, te captiveaza si te domina." 
 
Atat despre carte, nu e de povestit, e de citit, e ca o telenovela care la sfarsitul fiecarui capitol te prinde si esti curios sa vezi ce-a mai facut Esmeralda Anastasia si Jose Armando Grey. Am citit-o din curiozitate, mi-a placut, apoi am trecut la altele, nu am judecat, pur si simplu dupa Sfarsit e chiar Sfarsit.
 
#The Movie, pot sa spun, sincer, ca din film cel mai mult mi-a placut muzica. Am trait fiecare scena si am iesit din sala cat de cat multumita. Nu cred ca exista vreun naiv care sa aiba impresia ca filmul poate sa bata cartea...ca nu s-a regizat inca asa ceva...
 
Pentru cei care nu au citit cartea ca sa inteleaga si ei ceva din toata povestea asta sa mearga sa vada si celelalte 2 parti, daca se vor ecraniza, intre timp va las sa ascultati ceva ce mie imi place foarte tare.
 
 
Ellie Goulding - Love Me Like You Do
 

Comments

Popular posts from this blog

Ora de lectură - Splendida Cetate a celor o mie de sori

Am o "dar" intuiţie să aleg cărţiile la fix, aşa am făcut-o şi de data aceasta, când am dat peste recenzia cărţii Splendida Cetate a celor o mie de sori, bestseller-ul lui Khaled Hosseini pe site-ul cântăreţei Ellie White, am ştiut că aceasta va fi următoarea carte pe care o voi citi.
După aşa o recomandare nu m-am putut abţine să nu o citesc pe nerăsuflate, ca mai apoi să o recomand surorii mele şi prietenelor. A fost dragoste de la primul capitol.
Deşi am gasit-o în format pdf (sursa scribd.com) aşa cum fac de obicei îmi cumpăr cărţile, astfel biblioteca mea creşte pe zi ce trece. De data aceasta am optat pentru oferta celor de la www.dol.ro care aveau cel mai bun preţ. Cum sunt mereu în criză de timp, majoritatea cărţilor le achiziţionez online, sunt la un click distanţă, de cele mai multe ori transportul este gratuit şi le primesc direct la job fără prea mare efort din partea mea. 
Dar să ne întoarcem la carte - pe lângă povestea emotionantă a două femei afgane Mariam s…

Ce-am citit si ce mai am de gand sa citesc

Nu ca v-ar interesa dar ce-am citit si ce-am de gand sa mai citesc in cateva randuri. Anul 2013 a inceput cu o sete de lectura de inca ma mir si eu, cert e ca toate acestea "se trag" de la omu' care m-a molipsit fara sa-mi dau seama, treptat noptiera se elibereaza, erau multe in pending. Totul a inceput cam asa: 1. Cu cartea "Mananca, Roaga-te, Iubeste" - Elizabeth Gilbert prin februarie, cand dupa un an lung am finalizat-o (a fost cartea la care am zabovit foarte mult, din motive clare - lene mare). Cartea si-a luat zborul cum spuneam aici si dusa a fost. Mi-ar fi placut sa stiu pe unde e acum dar incurcate sunt caile Domnului nostru. Asa ca de trecut pe lista must read  de la cucoana Gilbert ar fi : - "Ultimul barbat american"; - "Si am spus da. O poveste de iubire" continuarea cartii "Mananca, Roaga-te, Iubeste". 2. Apoi cum omu' cu cartea aparuse in viata mea si ma molipsisem cu "cititu" si fiindu-mi imprumutata a…

Ora de teatru - Imi place cum mirosi!

Mda, am o mare slabiciune, am al mai fin nas de pe planeta asta si Doamne fereste sa fi in raza mea de actiune si sa nu fi proaspat dusat ca imediat ai fost scanat. Am patit-o de foarte multe ori sa dau peste oameni care pur si simplu m-au dezamagit la acest capitol, vezi tu...cateodata ambalajul nu este suficient la un cado, la fel ca acele persoane care se cred buricul pamantului dar duhnesc ca gunoierii ultimul om. Naspa!!!

Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre piesa de teatru - Imi place cum mirosi - in regia lui Serban Puiu, pe care am vazut-o azi (vineri) si la care m-am distrat tare de tot.
In distributie: nelipsita Ofelia Popii in rolul donsoarei Sophie (care daca imi este permis am asociat-o rapid cu o prietena de-a mea O.) cu Ciprian Scurtea - in rolul donsorului Cornel (asociat cu prietenul prietenei O, care are acelasi prenume) si Adrian Matioc.

"Îmi place cum mirosi! este o comedie spumoasa în trei acte dupa un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreci…