Ac si ata...

 ... pune mana si te-nvata!

Asa imi spunea mama sau bunica, poate educatoarea sau invatatoarea, cert e ca niciodata nu inveti sau nu te inveti minte, decat traind totul pe propria piele. Ca de ce sa iei exemplu de la altii, nu nu, trebuie sa te lovesti, sa cazi, ca mai apoi sa te ridici triumfator. Triumfator, altfel nu are niciun rost, totul e in van.

Dupa o lunga pauza de blogging with fun, fortata, revin sa-mi dau cu parerea, revin nu sa va spun de ce pauza lunga, pauza fortata, de ce nu am avut chef sa scriu, sa ies, sa ma distrez ci doar sa traiesc, sa fiu sanatoasa. Pai ii va pasa cuiva ca o noapte inceputa la Urgenta a dus la 4 luni pauza fortata (cu urcusuri si coborasuri), nu cred si trebuie sa fim cu capul sus, nu cu fruntea pleacata. Ce-a fost a fost, sa nu mai fie!

Intereseaza pe cineva ca la Spitalul Clinic Judetean Sibiu jegul este la el acasa? Toalete infecte, lenjerii de pat de pe vremea lui raposatu' ingalbenite, patate, rupte, carpite, mancarea ... no comment si multe altfele, intereseaza? Conteaza ca un termometru de 15 lei il impiedica si-l tine pe medic 10 minute in asteptare ca nu "piuie" sa afle temperatura bolnavului si toti cei implicati ridica din umeri? Eu cred ca nu si e trist, citeam la Tudor (recunosc ca in fuga) un articol pe tema aceasta, sunt curioasa cati au participat si ce s-a rezolvat.

As fi curioasa daca aceasta initiativa a avut oameni care si-au dorit sa ajute, nu m-am alaturat pentru ca am vrut sa o fac altfel, sa ajut cu putin sectia la care deja am vechime si patul meu, sectia unde am cunoscut ce inseamna viata si cat de importanta e sanatatea, sectia la care am vazut ca am prieteni si ca am pentru ce sa lupt si sa am grija pe viitor, sectia la care treptat m-am inrait si la care am deschis ochii. Sectia la care am ajuns la concluzia ca daca "I'm not clubbing, I'm not good for you?" si uite asa am ajuns sa-mi numar prietenii la degetele de la o mana, oare am ajuns la 3? Pentru ca imi place mai mult la teatru, sau sa vad un film bun, sa citesc o carte sau mai nou sa gradinaresc...nu spun ca gata club, dar am alte prioritati!!!

In concluzie, au trecut cateva luni (nu putine) in care mai mult am vizitat spitalul decat jobul, am descoperit oameni faini care te ajuta indiferent de afectiunea de care sufera (gen mutu il ajuta pe surd si invers), ca pritenii la nevoie se cunosc (asta mi-a deschis ochii pe cine sa tin aproape si cui sa zic PASSSS), ca sanatatea e cea mai importanta si de cele mai multe ori e pe locul 2 sau 3, ca sunt mai puternica decat credeam dar in acelasi timp prea slaba, ca sunt o luptatoare dar am nevoie de motivatie si multe multe altele, printre care ca sunt o norocoasa, ca sunt iubita si nu de putini.

Dar, de azi vreau sa incep primavara altfel, sa fiu optimista, ca toate problemele s-au rezolvat, sa fiu mai atenta cu semnele pe care mi le da Doamne Doamne prin propriul corp si sa pun sanatatea pe locul intai, sa fiu mai buna si sa-mi ajut apropiatii - familia sa fim cu totii sanatosi.

Doamne Ajuta! Sa fim sanatosi!

P.S. Enjoy the life with a big smile in your face!

Comments

Post a Comment