Hai hui prin tara - destinatie Alba Iulia

Nici n-a dat bine caldura (sambata) ca mi-am si scos nasucul la soare. Era tare pacat sa ratez o asa frumoasa zi de 22 martie, iar cum cunoscutii stiu ca sunt o mare devoratoare de hai-hui in lung si-n lat, am pus la cale si indeplinit o plimbare la Cetatea Bastionara "Alba Carolina" din Alba Iulia.

Cum imi petrec mai mult de 10 ore in judetul Alba, zilnic, nu a fost foarte greu sa ma decid asupra destinatiei, tin sa mentionez ca imi doream de inca acum doi ani sa vizitez cetatea si singurul regret e ca nu am facut-o mai devreme.

Ultima mea vizita la Alba-Iulia, mai serioasa, nu in trecere, a fost chiar de 1 Decembrie, dar cand eram in clasa a IV-a sau a V-a, cand cetatea arata altfel, adica nu exista. Este o diferenta de la cer la pamant, iar daca nu ati vizitat-o va recomand sa o faceti, dar dupa 1 aprilie cand incepe din nou festivitatea de schimbare a garzii, care are loc in fiecare zi la ora 12.00, cu tras de tun in special sambata e si mai frumos. 

Cum avem atatea frumuseti in tara noastra, cred ca e pacat sa nu le dam o sansa, unde sa mai punem ca e foarte placut si atat de frumos renovata incat ai impresia ca esti in strainatate nu la noi acasica. Pentru agrement se pot inchiria poneii, calutii si bicicletele. Cu siguranta "albanezii" sunt tare norocosi pentru ca au parte (cu voia lor) zilnic de promenade de vis intr-o astfel de cetate medievala, de tip Vauban, sa fiu mai explicita.

O cetate renovata cu bun gust si frumos, hai sa o descoperim!

Cum pozele vorbesc de la sine, am sa va fac "pofta" de o plimbare, si cum dupa atata plimbare o sa vi se faca foame va recomand (arhi-cunoscutul) Pub 13. Mi-a placut si vi-l recomand!

Poarta a III-a Fatada Vest


Poarta a III-a Fatada Est

Obeliscul Horea, Closca si Crisan

Traseul celor Trei Fortificatii

Spanzuratoarea



Platforma de artilerie

Tunurile erau pregatite pentru "atac"

Catedrala Incoronarii



Eu si calutul (se folosesc pentru schimbul de garda si agrement)


Ozy in plin atac

Prieteni frumosi



Copilasii
Interior Pub 13

Comments

  1. Hey, mulțumesc de recomandare! Chiar nu știam că este atît de frumos acolo! Îmi plac noii tăi ”prieteni”! ;)

    ReplyDelete

Post a Comment