Skip to main content

Puterea plantelor - Chinina (1.Klorane)

Azi am primit de la o prietena tare draga un sampon nou (printre multe altele) si cateva sugestii despre noile produse pe care le promoveaza, unele le cunosc pentru ca le-am incercat, altele din auzite. Asa m-am hotarat sa va povestesc si voua despre produsele Avene/ Klorane si minunea plantelor. 
O rubricuta noua nu strica niciodata, mai ales cand tine de frumusetea noastra (si azi nu ma refer la cea interioara).

"Protejand plantele, avem grija de oameni."

Chinina - Puterea scoartei sporeste rezistenta parului
Originara din America de Sud si utilizata de incasi pentru proprietatile sale medicinale, scoarta arborelui de chinina contine un alcoid de substante cu agenti stimulatori si reparatori care previn caderea parului.

Cand un produs pe langa faptul ca e dermo-cosmetic, recomandat nu doar de stilist, dermatolog ci si de farmacista (care intamplator imi este prietena), plus recomandarile reprezentantului Avene, la care mai adaug ca-l primesc gratis, nu vad de ce nu l-as incerca.

Dupa utilizari repetate, am ajuns la un rezultat nu multumitor ci super multumitor, chiar sunt incantata de rezultat, firul de par foarte rezistent, fin, volum, stralucitor, ce sa mai - fir cu fir la locul lui. Personal il recomand.

Inainte de a-l incerca, trebuie sa stiti:
  1. Chinina - este un puternic ingredient activ pentru un tratament eficient - aceasta substanta este benefica si pentru microcirculatia scalpului, necesara pentru cresterea parului. 
  2. Cea mai ridicata concentratie de chinina rosie - este o specie tropicala din America de Sud, arborele de chinina rosie poate atinge inaltimea de 18 m.
  3. Ritualul recoltei - pentru a mentine etapele naturale de crestere a plantelor, arborii care depasesc varsta de 6 ani sunt recoltati exclusiv din zonele cu clima tropicala, apoi scoarta este uscata la soare.
  4. Familia - rubiacee, ceea ce explica culoarea.
  5. Utilizare traditionala - remediu antipiretic traditional (ajuta in cazul febrei) si in cazul problemelor digestive si infectioase.
Laboratoarele Klorane primesc extrasul de chinina, unde il combina cu ingrediente active - cleoma sau vitamina B. 
Pentru un par plin de vitalitate, rezistenta si stralucire recomand acest sampon cu chinina. Am folosit de asemenea si masca + balsam + sampon din aceasta gama si chiar au dat rezultate foarte bune.

Azi am sa incerc pe cel de magnolie. Revin cu feedback.

De asemenea am mai incercat cateva din aceasta gama si rand pe rand va povestesc despre ele. Pana acum mi-au placut, dar mereu m-am intors la cel de chinina, dar revin cu detalii si despre celelalte.

Comments

Popular posts from this blog

Ora de lectură - Splendida Cetate a celor o mie de sori

Am o "dar" intuiţie să aleg cărţiile la fix, aşa am făcut-o şi de data aceasta, când am dat peste recenzia cărţii Splendida Cetate a celor o mie de sori, bestseller-ul lui Khaled Hosseini pe site-ul cântăreţei Ellie White, am ştiut că aceasta va fi următoarea carte pe care o voi citi.
După aşa o recomandare nu m-am putut abţine să nu o citesc pe nerăsuflate, ca mai apoi să o recomand surorii mele şi prietenelor. A fost dragoste de la primul capitol.
Deşi am gasit-o în format pdf (sursa scribd.com) aşa cum fac de obicei îmi cumpăr cărţile, astfel biblioteca mea creşte pe zi ce trece. De data aceasta am optat pentru oferta celor de la www.dol.ro care aveau cel mai bun preţ. Cum sunt mereu în criză de timp, majoritatea cărţilor le achiziţionez online, sunt la un click distanţă, de cele mai multe ori transportul este gratuit şi le primesc direct la job fără prea mare efort din partea mea. 
Dar să ne întoarcem la carte - pe lângă povestea emotionantă a două femei afgane Mariam s…

Ce-am citit si ce mai am de gand sa citesc

Nu ca v-ar interesa dar ce-am citit si ce-am de gand sa mai citesc in cateva randuri. Anul 2013 a inceput cu o sete de lectura de inca ma mir si eu, cert e ca toate acestea "se trag" de la omu' care m-a molipsit fara sa-mi dau seama, treptat noptiera se elibereaza, erau multe in pending. Totul a inceput cam asa: 1. Cu cartea "Mananca, Roaga-te, Iubeste" - Elizabeth Gilbert prin februarie, cand dupa un an lung am finalizat-o (a fost cartea la care am zabovit foarte mult, din motive clare - lene mare). Cartea si-a luat zborul cum spuneam aici si dusa a fost. Mi-ar fi placut sa stiu pe unde e acum dar incurcate sunt caile Domnului nostru. Asa ca de trecut pe lista must read  de la cucoana Gilbert ar fi : - "Ultimul barbat american"; - "Si am spus da. O poveste de iubire" continuarea cartii "Mananca, Roaga-te, Iubeste". 2. Apoi cum omu' cu cartea aparuse in viata mea si ma molipsisem cu "cititu" si fiindu-mi imprumutata a…

Ora de teatru - Imi place cum mirosi!

Mda, am o mare slabiciune, am al mai fin nas de pe planeta asta si Doamne fereste sa fi in raza mea de actiune si sa nu fi proaspat dusat ca imediat ai fost scanat. Am patit-o de foarte multe ori sa dau peste oameni care pur si simplu m-au dezamagit la acest capitol, vezi tu...cateodata ambalajul nu este suficient la un cado, la fel ca acele persoane care se cred buricul pamantului dar duhnesc ca gunoierii ultimul om. Naspa!!!

Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre piesa de teatru - Imi place cum mirosi - in regia lui Serban Puiu, pe care am vazut-o azi (vineri) si la care m-am distrat tare de tot.
In distributie: nelipsita Ofelia Popii in rolul donsoarei Sophie (care daca imi este permis am asociat-o rapid cu o prietena de-a mea O.) cu Ciprian Scurtea - in rolul donsorului Cornel (asociat cu prietenul prietenei O, care are acelasi prenume) si Adrian Matioc.

"Îmi place cum mirosi! este o comedie spumoasa în trei acte dupa un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreci…