Nunta la olteni

Pentru inceput imi cer scuze pentru calitatea pozei dar nahhhh ma "ratacisem" prin bucataria restaurantului, am scos telefonul si pe neve am facut poza asta cu domnul curcan.

Prima data m-am gandit ca dehh daca bunicu' Manoil era poreclit "Curcanu" poate si varu' B. urma sa fie surprins cu un curcan impanat - pe post de gluma, dar in secunda 2 mi-am dat seama ca cine stie ce obiceiuri mai sunt si pe acilea pe la Gorj si cu siguranta "aratarea asta" va fi pentru nas. Am ratat momentul lui ca dehhh unde-i actiunea acolo nu-s je, dar la un moment dat l-am zarit pe masa mirilor/nasilor si am dedus ca e pentru nas. 



Deci dragi nasi de pe la nuntiile din Oltenia pregatiti-va de carat acasa "aratarea", daca va e fomica se poate si manca. Cineva imi poate spune daca e asa sau nu, asta-i ploconul nasilor??? Ca sa stiu si io asa pe viitor. 

Despre nunta in general as putea spune ca a fost OK, trebuie precizat ca nu sunt fana nunti, nu-s pe placul meu, daca ar fi dupa mine as interzice pomana aia de dupa slujba. Sa-mi fie iertat dar nu-mi place si pace, sper ca vreodata daca ajung sa fac o nunta sa fie ceva simplu si foarte intim, io si mirele, hai si parintii, maxim fratii, ok si cei 2-3 prieteni buni pe care-i am si atattttttt. Aaaa si toate acestea la biserica si daca domnul nu-si permite "Nunta la Palat" (poate revin intr-o buna zi cu explicatii referitoare la marea mea obsesie cu NLP) atunci luam direct zborul spre luna de miere.

Asa ca se subintelege cat am asteptat eu nunta aceasta si cat de tare m-am distrat. Mai dragii mei voi cei care sunteti cu vechime in ale nuntilor (mersul la nunta la olteni) cred ca asteptati cu nerabdare momentul suprem - SARBA - cine nu stie ce-i asta ii invit sa se duca in Oltenia. Voi dragii mei care sunteti mari consumatori de sarba, explicati-mi si mie ce-i asa de frumos sa te sari/zbengui pe ringul de dans o juma' de ora ca daca zic o ora voi fi acuzata ca-s REA. Toata nunta la olteni s-a tinut dintr-o sarba in alta sau invartita, ciudate miscari pentru mine. Se intelege de ce am ajuns in bucataria restaurantului???

Ar mai fi obiceiul cu barbieritul mirelui, cu siguranta si altele dar eu le-am ratat pe motiv de ... nu pot sa zic.
Am ramas surprinsa ca inca se mai practica intampinatul cu plosca cu rachiu (n-am baut rachie din plosca, lesne de inteles).

/* Am postat poza pe FB si tare m-am distrat cand Giovanna a comentat: "era doar de decor....cine pune gura pe spurcaciunea aia :))))))))" io inca sunt curioasa daca totusi si-a infipt cineva dantura in minunatia de curcan */

P.S. A se intelege clar ca nu am nimic cu oltenii, Oltenia, prazul, sarba si restu'. Doar glumesc si eu.

Comments

  1. moaaa, zici ca e pui de dinozaur malformat :))

    ReplyDelete
  2. :))) mie imi plac sarbele. Si ma bag de fiecare data chiar daca nu stiu pasii de zbenguiala corecti :P tata a fost calusar/dansator la plaiurile oltului deci am crescut cu hore si sarbe. Am suferit ingrozitor la ultima nunta de la hotel cand au bagat o sarba pentru gorjenii invitati si-am vazut cum jucau ardelenii curajosi. M-as fi dus acolo sa le arat eu mai bine :)) dar deh, eram la lucru, nu puteam :P
    barbieritul mirelui, udatul, plosca cu rachiu, luatul nasilor de-acasa...astea-s obiceiuri practicate si pe aici din ce-am observat (pe la Alba).
    Ai furat mireasa?? :)

    ReplyDelete
  3. @Daninho, la fel am crezut si eu. :))
    @GG, n-am furat-o eu dar am ajutat, l-am tinut pe varu'B. departe de ea. Daca ai rabdare si nervi de otel oare n-ai vrea sa ma inveti si pe mine pasii??? DA unele obiceiuri sunt si pe-acilea dar clar eu am sa le sar cand imi vine vremea :)).
    Totusi curcanu' era pt nas??

    ReplyDelete
  4. Şi eu mă bag să joc pe muzică populară. Habar n-am paşii dar prind din mers. Păcat că mă ţine ştiinţa doar pe moment, n-aş fi în stare să învăţ pe cineva ulterior. :)

    ReplyDelete
  5. De bagat ma bag si eu, dar cateodata recunosc ca mi-ar placea sa stiu pasii. Cateodata

    ReplyDelete

Post a Comment