Gaudi de Romania

Daca Eugenio ajunge din greseala pe pagina asta clar ma va omora, dar e musai sa-l laud pentru opera de arta la care a muncit anii buni. Zile amare si peri albi i-a provocat proiectul asta, nu mai stiu exact numele grandioasei constructii dar eu am denumit-o Opera lui Gaudi de Romania aka Eugenio.

Uitasem de Eugenio, de mega proiectul lui care l-a adus de pe malul Marii Negre unde-si ducea veacul, pe meleagurile ardelenesti ca sa puna bazele Mega Hotelul de la Brad, uitasem de pozele facute acum mai putin de o luna. Uitasem pana azi...tadammm.


Initial sefu ne-a spus ca Eugenio se muta cu noi in birou pentru cateva luni, omul lucrand pentru firma noastra la CT, intr-o perioada, dar acum fiind freelancer si unul dintre cei mai buni ingineri, tinerel si foarte priceput, ma cam repet, a pus mana pe un mega-proiect care avea sa-l aduca nu doar la SB, nu doar la noi in birou si in lumea marilor ingineri de renume, in topul - topului, habar n-am unde. :))

Si asa si-a facut aparitia Eugenio "mal - genio" in viata noastra. Si muncea Eugenio al nostru intens la hotelul lui, muncea cu drag si spor si au trecut nu cateva luni ci mai bine de un an sau doi si el nu mai termina. In perioada aia vizitasem si eu minunata Barcelona cu ale ei frumuseti si amintindu-mi de Gaudi cu a lui Sagrada Familia, la care a lucrat mai bine de 40 de ani si tot nu a finalizat proiectul (daca retin eu bine detalile) mai in gluma mai in serios l-am poreclit pe Eugenio - Gaudi de Romania.

Sagrada Familia desi se tot lucreaza la ea de prin 1882 nu a fost finalizata ca au si inceput renovariile. Cand eu am pasit pe pamant spaniol sa o vizitez era in plin proces de contructio-renovare, asa este si acum. 

Eiiii in schimb Hotelul de la Bradu' e deja falnic pe colina, mandru si vanjos, dupa cum se vede in pozele de mai jos, de Eugenio nu mai stiu nimic dar sunt sigura ca la inaugurare vom ciocni o cupa de sampanie ca nu degeaba suntem prieteni cu proprietarul.





p.s. Eugenio mal-genio a fost poreclit asa de subsemnata dar nu are nici o legatura cu caracterul lui ci pentru ca rima.

Comments

  1. am voie sa nu-mi placa minunea asta arhitecturala???...pe care eu o stiam functionala deja...

    ReplyDelete
  2. Normal ca daaaa, sincer nici mie. Au inaugurat-o fara mine, vaiii ce le fac. :p Asta se intampla daca nu pastrez legatura cu oamenii, ata ete. :p

    ReplyDelete
  3. Na, nu știu de ce mai comentez, vroiam să spun doar că sper ca "opera de artă" asociată chestiei ăleia să fie doar o formă de sarcasm. Dar văd comentariile de mai sus și mă gîndesc că așa este. Și mai spuneți că este și funcțională? God!

    ReplyDelete
  4. Mai cica s-au cam oprit cu lucrarile momentan, because no money.:D

    ReplyDelete

Post a Comment