Pregătită să fiu mămică - de copilaș drăgălaș

Azi a fost prima dată în 7 luni - de când sunt mămică de cățel - când am lăsat totul baltă să fug acasă la cățel. 

Spuneam în postările anterioare că avem camera video iBaby care ne ajută la monitorizarea minunatului Alfie, care zilnic, cu mici excepții, face o mie de prostioare. Așa că azi după ce am observat că de la ora 9 și până la 13 e pe aceași canapea, lungit și foarte apatic, leșinat de-a dreptul, că nu reacționează deloc când îl strig/vorbesc (prin ibaby se poate vorbi/asculta) am dezertat de la job. Acestea fiind spuse am lăsat baltă tot și am fugit acasă, iar drumul care e în mod obișnuit de 20-25 minute cu mașina, l-am făcut în 10 minute, cu trafic destul de intens.

Ajunsă acasă, minunatul meu stătea lungit, de-abia se ridicase să mă întâmpine - de obicei e ca mingea de ping-pong. Trebuie să menționez că de dimineață a vomat și starea lui de moleșeală tradus leneveală m-a determinat să-l verific. Minunatul făcuse cam multe prostioare și acesta era motivul pentru care nu reacționa când îl strigam. Dar nu regret, mă bucur că știu sigur că e ok.

Mai vreau să mai spun/scriu ceva...ieri a avut loc un accident, întâmplarea a făcut să trec și să văd corpul neînsuflețit, acoperit dar plin de sânge. M-a trecut un val de fiori, mai târziu am aflat că un copil de 14 ani, surdo-mut a traversat (pe culoarea roșu la semafor după cum spun martorii) strada, iar un echipaj SMURD care se afla în misiune (cu semnale acustice și luminoase pornite) l-a lovit - pe trecerea de pietoni fiind, murind pe loc. Iar pentru toți cei care afirmă - copilul era de vină, era roșu și salvarea în misiune - aș vrea să țip în gura mare că nu e chiar așa, iar până la urmă un copil a murit

DA era roșu, DA e interzis, da erau semnale acustice si luminoase, DA copilul era surdo-mut nu orb, (dar totuși nu știu pentru că nu am fost prezentă), dar nu mergi cu viteză și nu încerci să eviți un impact? Sau tu ca mamă nu te gândești că putea fii copilul tău, care din n motive totuși a traversat deși nu trebuia?

Nu știu de ce copilul traversa pe roșu, nu sunt sigură că e adevărat că era roșu, știu doar că el a murit, pentru că un echipaj SMURD se grăbea să salveze un nou-născut.

Cred că ar trebui o secundă să ne oprim din graba în care ne aflăm, să ne învățăm apropiații să fie mai atenți, chiar dacă ești pe trecerea de pietoni, chiar dacă e verde, o clipă de neatenție te/ne poate costa viața. Dar cel mai mult să nu mai judecăm pe ceilalți.




#viataareprioritate #uningerinplus

Comments