Skip to main content

About job and others stuff - Flower Power

La munca in ultima perioada tensiunea e la maxim, suntem toti la foc automat si oboseala isi lasa amprenta apasat. Timpul, ooo timpul a luat-o razna, am de respectat termene batute in cuie si parca cu cat lucrez mai mult parca rezultatele intazie sa apara. Naspa sentimentul asta.

Si cum ziceam, timpul a luat-o razna la mine la job, in viata de zi cu zi, after 16.30 nu ma comentez, si colac peste pupaza Craciunita noastra a inflorit.


Schlumbergera este o varietate formata prin incrucisarea mai multor specii salbatice de cactusi, numita si "Craciunita" sau "Nu ma deranja" si este un cactus originar din Brazilia, ce devine decorativ iarna. Nu-s eu mega fana flori (inca o responsabilitate in plus cand sunt in criza de timp) dar daca ceva imi place imi fac timp si o adopt imediat, asa ca nu o vreau acasa dar m-am documentat sa aflu cat mai multe despre ea - floarea noastra de la job, mai ales ca e mai speciala. Va zic mai tarziu de ce este speciala. Am mai aflat ca este cultivata pentru frumusetea florilor sale tubulare de culori stralucitoare, care apar de obicei in preajma Craciunului. Planta infloreste numai daca timp de cateva luni inainte de iarna nu i se schimba amplasarea. De aceea se mai numeste si "nu ma deranja". Wronggg.

Ziceam ca a noastra Craciunita este speciala si chiar este. Acum o luna am mostenit-o si nu ne placea deloc locul ei, asa ca am pus-o in biroul nostru (mutata implica miscata) si acum 2 saptamani a inflorit si ce frumos a inflorit. Speciala pentru ca toate florile pe care le-am vazut eu - numite Craciunita -  aveau florii rosii, a noastra are flori galbene (uite asa am inceput sa accept si eu culoarea asta, pana acum daca vedeam galben imi venea sa vars acum nu).
My Flower Power.
The Original Flower.
Fetele de la munca vor si ele puiuti de la floarea noastra (zic a noastra ca daca as zice a mea ar fi cazul sa ma ocup mai mult de ea si nu-mi doresc prea tare asta). Dar Craciunita noastra mi-e tare draga. Pacat ca a inflorit prea devreme - in octombrie iar de floricele nu cred ca ne vom bucura mai mult de o saptamana din noiembrie. Oare ce sa-nteleg ca la noi la job a venit iarna??? Sau ma anunta ca mai am 30 de zile pana la final!!! 
Off timpul asta.

Comments

Popular posts from this blog

Ora de lectură - Splendida Cetate a celor o mie de sori

Am o "dar" intuiţie să aleg cărţiile la fix, aşa am făcut-o şi de data aceasta, când am dat peste recenzia cărţii Splendida Cetate a celor o mie de sori, bestseller-ul lui Khaled Hosseini pe site-ul cântăreţei Ellie White, am ştiut că aceasta va fi următoarea carte pe care o voi citi.
După aşa o recomandare nu m-am putut abţine să nu o citesc pe nerăsuflate, ca mai apoi să o recomand surorii mele şi prietenelor. A fost dragoste de la primul capitol.
Deşi am gasit-o în format pdf (sursa scribd.com) aşa cum fac de obicei îmi cumpăr cărţile, astfel biblioteca mea creşte pe zi ce trece. De data aceasta am optat pentru oferta celor de la www.dol.ro care aveau cel mai bun preţ. Cum sunt mereu în criză de timp, majoritatea cărţilor le achiziţionez online, sunt la un click distanţă, de cele mai multe ori transportul este gratuit şi le primesc direct la job fără prea mare efort din partea mea. 
Dar să ne întoarcem la carte - pe lângă povestea emotionantă a două femei afgane Mariam s…

Ce-am citit si ce mai am de gand sa citesc

Nu ca v-ar interesa dar ce-am citit si ce-am de gand sa mai citesc in cateva randuri. Anul 2013 a inceput cu o sete de lectura de inca ma mir si eu, cert e ca toate acestea "se trag" de la omu' care m-a molipsit fara sa-mi dau seama, treptat noptiera se elibereaza, erau multe in pending. Totul a inceput cam asa: 1. Cu cartea "Mananca, Roaga-te, Iubeste" - Elizabeth Gilbert prin februarie, cand dupa un an lung am finalizat-o (a fost cartea la care am zabovit foarte mult, din motive clare - lene mare). Cartea si-a luat zborul cum spuneam aici si dusa a fost. Mi-ar fi placut sa stiu pe unde e acum dar incurcate sunt caile Domnului nostru. Asa ca de trecut pe lista must read  de la cucoana Gilbert ar fi : - "Ultimul barbat american"; - "Si am spus da. O poveste de iubire" continuarea cartii "Mananca, Roaga-te, Iubeste". 2. Apoi cum omu' cu cartea aparuse in viata mea si ma molipsisem cu "cititu" si fiindu-mi imprumutata a…

Ora de teatru - Imi place cum mirosi!

Mda, am o mare slabiciune, am al mai fin nas de pe planeta asta si Doamne fereste sa fi in raza mea de actiune si sa nu fi proaspat dusat ca imediat ai fost scanat. Am patit-o de foarte multe ori sa dau peste oameni care pur si simplu m-au dezamagit la acest capitol, vezi tu...cateodata ambalajul nu este suficient la un cado, la fel ca acele persoane care se cred buricul pamantului dar duhnesc ca gunoierii ultimul om. Naspa!!!

Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre piesa de teatru - Imi place cum mirosi - in regia lui Serban Puiu, pe care am vazut-o azi (vineri) si la care m-am distrat tare de tot.
In distributie: nelipsita Ofelia Popii in rolul donsoarei Sophie (care daca imi este permis am asociat-o rapid cu o prietena de-a mea O.) cu Ciprian Scurtea - in rolul donsorului Cornel (asociat cu prietenul prietenei O, care are acelasi prenume) si Adrian Matioc.

"Îmi place cum mirosi! este o comedie spumoasa în trei acte dupa un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreci…