Skip to main content

City Break - Bucuresti, Romania

Weekendul acesta am profitat de Cri, noi de ea si ea de noi, ne-am urcat in Furia Alba si am plecat la Bucale. Am dus-o in timp util la aeroport, ne-am asigurat ca a trecut de filtre si acum speram ca la intoarcere sa nu ne uite si sa primim cookies din Amsterdam. In semn de recunostiinta, clar.

Noo si cum avionul decola la prima ora, 5:35, ne-am propus sa pierdem vremea pana la 9 si sa profitam de o zi de shopping. Si ce sa si faci de la ora 5 la 9, intr-o capitala pur romaneasca?!?

Ce puteam face noi cel mai bine? Ne-am urcat in Furia Alba si ne-am plimbat, aiurea-n lung si lat.
Am fost oprite de Politia Romana, am suflat in epilotest (nu ne-a crezut agentu' cand i-am zis ca noi venin de la Aeroport nu din Club) deci alcoolemie 0.0000%. Apoi ne-am avzut de plimbarea noastra, am vizitat pasajul si podul Basarab (foarte futurist, m-am simtit putin intr-un film SF), am ajuns si in Groapa (se stie ca-s fan Dinamo), am vizitat Piata Victoriei, Unirii, iar Victoriei, iar Unirii, Arcul de Triumf cred ca l-am vazut de cel putin 10 ori. Nu mai zic de cate ori am trecut Dambovita, cum am trecut dintr-un sector intr-altul si cat de tare ne-am distrat ca nu aveam o destinatie exacta dar noi mergeam fara probleme, trafic 0 la ora aia. Din cand in cand ne mai aruncam o privire pe Navigatia telefonului Iphone, in rest ne-am descurcat dupa semne si intuitie.

Concluzia este ca intre 5 - 9 am descoperit o parte din Bucuresti pe care cu greu o sa o uitam, ne-am simtit ca acasa pe la semafoare, unde toti bucurestenii erau foarte amabili. La ora 7 am baut cel mai bun ceai si apoi am mai facut o tura prin Capitala ca la ora 9 sa ramanem dezamagite de sesiunea noastra de shopping si am decis sa plecam.

Am ales drumul Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Sibiu si am avut parte de peripetii. Dar asta o sa scriu maine. Mi-e somn.

Comments

Popular posts from this blog

Ora de lectură - Splendida Cetate a celor o mie de sori

Am o "dar" intuiţie să aleg cărţiile la fix, aşa am făcut-o şi de data aceasta, când am dat peste recenzia cărţii Splendida Cetate a celor o mie de sori, bestseller-ul lui Khaled Hosseini pe site-ul cântăreţei Ellie White, am ştiut că aceasta va fi următoarea carte pe care o voi citi.
După aşa o recomandare nu m-am putut abţine să nu o citesc pe nerăsuflate, ca mai apoi să o recomand surorii mele şi prietenelor. A fost dragoste de la primul capitol.
Deşi am gasit-o în format pdf (sursa scribd.com) aşa cum fac de obicei îmi cumpăr cărţile, astfel biblioteca mea creşte pe zi ce trece. De data aceasta am optat pentru oferta celor de la www.dol.ro care aveau cel mai bun preţ. Cum sunt mereu în criză de timp, majoritatea cărţilor le achiziţionez online, sunt la un click distanţă, de cele mai multe ori transportul este gratuit şi le primesc direct la job fără prea mare efort din partea mea. 
Dar să ne întoarcem la carte - pe lângă povestea emotionantă a două femei afgane Mariam s…

Ce-am citit si ce mai am de gand sa citesc

Nu ca v-ar interesa dar ce-am citit si ce-am de gand sa mai citesc in cateva randuri. Anul 2013 a inceput cu o sete de lectura de inca ma mir si eu, cert e ca toate acestea "se trag" de la omu' care m-a molipsit fara sa-mi dau seama, treptat noptiera se elibereaza, erau multe in pending. Totul a inceput cam asa: 1. Cu cartea "Mananca, Roaga-te, Iubeste" - Elizabeth Gilbert prin februarie, cand dupa un an lung am finalizat-o (a fost cartea la care am zabovit foarte mult, din motive clare - lene mare). Cartea si-a luat zborul cum spuneam aici si dusa a fost. Mi-ar fi placut sa stiu pe unde e acum dar incurcate sunt caile Domnului nostru. Asa ca de trecut pe lista must read  de la cucoana Gilbert ar fi : - "Ultimul barbat american"; - "Si am spus da. O poveste de iubire" continuarea cartii "Mananca, Roaga-te, Iubeste". 2. Apoi cum omu' cu cartea aparuse in viata mea si ma molipsisem cu "cititu" si fiindu-mi imprumutata a…

Ora de teatru - Imi place cum mirosi!

Mda, am o mare slabiciune, am al mai fin nas de pe planeta asta si Doamne fereste sa fi in raza mea de actiune si sa nu fi proaspat dusat ca imediat ai fost scanat. Am patit-o de foarte multe ori sa dau peste oameni care pur si simplu m-au dezamagit la acest capitol, vezi tu...cateodata ambalajul nu este suficient la un cado, la fel ca acele persoane care se cred buricul pamantului dar duhnesc ca gunoierii ultimul om. Naspa!!!

Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre piesa de teatru - Imi place cum mirosi - in regia lui Serban Puiu, pe care am vazut-o azi (vineri) si la care m-am distrat tare de tot.
In distributie: nelipsita Ofelia Popii in rolul donsoarei Sophie (care daca imi este permis am asociat-o rapid cu o prietena de-a mea O.) cu Ciprian Scurtea - in rolul donsorului Cornel (asociat cu prietenul prietenei O, care are acelasi prenume) si Adrian Matioc.

"Îmi place cum mirosi! este o comedie spumoasa în trei acte dupa un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreci…