Skip to main content

Gaudi de Romania

Daca Eugenio ajunge din greseala pe pagina asta clar ma va omora, dar e musai sa-l laud pentru opera de arta la care a muncit anii buni. Zile amare si peri albi i-a provocat proiectul asta, nu mai stiu exact numele grandioasei constructii dar eu am denumit-o Opera lui Gaudi de Romania aka Eugenio.

Uitasem de Eugenio, de mega proiectul lui care l-a adus de pe malul Marii Negre unde-si ducea veacul, pe meleagurile ardelenesti ca sa puna bazele Mega Hotelul de la Brad, uitasem de pozele facute acum mai putin de o luna. Uitasem pana azi...tadammm.


Initial sefu ne-a spus ca Eugenio se muta cu noi in birou pentru cateva luni, omul lucrand pentru firma noastra la CT, intr-o perioada, dar acum fiind freelancer si unul dintre cei mai buni ingineri, tinerel si foarte priceput, ma cam repet, a pus mana pe un mega-proiect care avea sa-l aduca nu doar la SB, nu doar la noi in birou si in lumea marilor ingineri de renume, in topul - topului, habar n-am unde. :))

Si asa si-a facut aparitia Eugenio "mal - genio" in viata noastra. Si muncea Eugenio al nostru intens la hotelul lui, muncea cu drag si spor si au trecut nu cateva luni ci mai bine de un an sau doi si el nu mai termina. In perioada aia vizitasem si eu minunata Barcelona cu ale ei frumuseti si amintindu-mi de Gaudi cu a lui Sagrada Familia, la care a lucrat mai bine de 40 de ani si tot nu a finalizat proiectul (daca retin eu bine detalile) mai in gluma mai in serios l-am poreclit pe Eugenio - Gaudi de Romania.

Sagrada Familia desi se tot lucreaza la ea de prin 1882 nu a fost finalizata ca au si inceput renovariile. Cand eu am pasit pe pamant spaniol sa o vizitez era in plin proces de contructio-renovare, asa este si acum. 

Eiiii in schimb Hotelul de la Bradu' e deja falnic pe colina, mandru si vanjos, dupa cum se vede in pozele de mai jos, de Eugenio nu mai stiu nimic dar sunt sigura ca la inaugurare vom ciocni o cupa de sampanie ca nu degeaba suntem prieteni cu proprietarul.

p.s. Eugenio mal-genio a fost poreclit asa de subsemnata dar nu are nici o legatura cu caracterul lui ci pentru ca rima.

Comments

 1. am voie sa nu-mi placa minunea asta arhitecturala???...pe care eu o stiam functionala deja...

  ReplyDelete
 2. Normal ca daaaa, sincer nici mie. Au inaugurat-o fara mine, vaiii ce le fac. :p Asta se intampla daca nu pastrez legatura cu oamenii, ata ete. :p

  ReplyDelete
 3. Na, nu știu de ce mai comentez, vroiam să spun doar că sper ca "opera de artă" asociată chestiei ăleia să fie doar o formă de sarcasm. Dar văd comentariile de mai sus și mă gîndesc că așa este. Și mai spuneți că este și funcțională? God!

  ReplyDelete
 4. Mai cica s-au cam oprit cu lucrarile momentan, because no money.:D

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ora de lectură - Splendida Cetate a celor o mie de sori

Am o "dar" intuiţie să aleg cărţiile la fix, aşa am făcut-o şi de data aceasta, când am dat peste recenzia cărţii Splendida Cetate a celor o mie de sori, bestseller-ul lui Khaled Hosseini pe site-ul cântăreţei Ellie White, am ştiut că aceasta va fi următoarea carte pe care o voi citi.
După aşa o recomandare nu m-am putut abţine să nu o citesc pe nerăsuflate, ca mai apoi să o recomand surorii mele şi prietenelor. A fost dragoste de la primul capitol.
Deşi am gasit-o în format pdf (sursa scribd.com) aşa cum fac de obicei îmi cumpăr cărţile, astfel biblioteca mea creşte pe zi ce trece. De data aceasta am optat pentru oferta celor de la www.dol.ro care aveau cel mai bun preţ. Cum sunt mereu în criză de timp, majoritatea cărţilor le achiziţionez online, sunt la un click distanţă, de cele mai multe ori transportul este gratuit şi le primesc direct la job fără prea mare efort din partea mea. 
Dar să ne întoarcem la carte - pe lângă povestea emotionantă a două femei afgane Mariam s…

Ce-am citit si ce mai am de gand sa citesc

Nu ca v-ar interesa dar ce-am citit si ce-am de gand sa mai citesc in cateva randuri. Anul 2013 a inceput cu o sete de lectura de inca ma mir si eu, cert e ca toate acestea "se trag" de la omu' care m-a molipsit fara sa-mi dau seama, treptat noptiera se elibereaza, erau multe in pending. Totul a inceput cam asa: 1. Cu cartea "Mananca, Roaga-te, Iubeste" - Elizabeth Gilbert prin februarie, cand dupa un an lung am finalizat-o (a fost cartea la care am zabovit foarte mult, din motive clare - lene mare). Cartea si-a luat zborul cum spuneam aici si dusa a fost. Mi-ar fi placut sa stiu pe unde e acum dar incurcate sunt caile Domnului nostru. Asa ca de trecut pe lista must read  de la cucoana Gilbert ar fi : - "Ultimul barbat american"; - "Si am spus da. O poveste de iubire" continuarea cartii "Mananca, Roaga-te, Iubeste". 2. Apoi cum omu' cu cartea aparuse in viata mea si ma molipsisem cu "cititu" si fiindu-mi imprumutata a…

Ora de teatru - Imi place cum mirosi!

Mda, am o mare slabiciune, am al mai fin nas de pe planeta asta si Doamne fereste sa fi in raza mea de actiune si sa nu fi proaspat dusat ca imediat ai fost scanat. Am patit-o de foarte multe ori sa dau peste oameni care pur si simplu m-au dezamagit la acest capitol, vezi tu...cateodata ambalajul nu este suficient la un cado, la fel ca acele persoane care se cred buricul pamantului dar duhnesc ca gunoierii ultimul om. Naspa!!!

Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre piesa de teatru - Imi place cum mirosi - in regia lui Serban Puiu, pe care am vazut-o azi (vineri) si la care m-am distrat tare de tot.
In distributie: nelipsita Ofelia Popii in rolul donsoarei Sophie (care daca imi este permis am asociat-o rapid cu o prietena de-a mea O.) cu Ciprian Scurtea - in rolul donsorului Cornel (asociat cu prietenul prietenei O, care are acelasi prenume) si Adrian Matioc.

"Îmi place cum mirosi! este o comedie spumoasa în trei acte dupa un text de Neil Simon, unul dintre cei mai apreci…