Cele trei ceasuri rele - Accident in autobus

Azi in drum spre casa, in autobuzul 17, pe strada Maramuresului la intersectia cu strada Barsei, o masina vireaza stanga si probabil nu semnalizeaza deloc sau la timp soferul punand frana brusc. In acest moment o doamna se ridica de pe scaun, pregatindu-se sa coboare in statia care era la doar cativa metrii,  neapucand sa puna mana pe bara de protectie cade pe burta si se loveste la frunte, nas, genunchi. Toata lumea intra in panica si incercam sa o ajutam pe doamna sa se ridice. Autobuzul se opreste.

Aceasta coboara si vine soferul, speriat si el (cred) isi cere scuze, explica motivul pentru care a franat brusc si insista ca sa sune la Politie, SMURD, etc. Doamna refuza, dar nici pe propriile picioare nu da semne ca este in stare sa se tina. Atunci soferul nu doar ca insista ci suna la Politie/SMURD, era obligatia lui ca sa se asigure ca pasagerul, doamna, va avea parte de toate ingrijiriile de care are nevoie, mai ales ca el nu avea nicio vina.

Atunci o iau pe doamna de-o parte si o intreb cum se simte, incercam sa o tine de vorba/constienta, la ce lovitura a primit stiam ca nu este tocmai in regula sa o lasam sa plece, brusc devine tot mai palida si ma asez cu ea pe conducta de gaz - buna si ea la ceva, ca de ce sa avem banci...dl. primarrrr, cand va intoarceti din America, poate ne puneti si noua niste banci, mai ales in statiile de autobuz de cartier. 

Acolo pe conducta de gaz, doamna lesina si ii simt toate kg pe propria piele, in momentele alea imi amintesc cum am lesinat in Spania si sis speriata nu stia ce sa-mi faca. Ajutata de alte persoane o ajutam sa-si revina si incercam sa o tinem treaza...SMURD-ul intarzie si deja trecusera minute bune.

Parca intelesi apare SMURD-ul si doua echipaje ale Politiei. Se fac masuratori, declaratii, etc. Doamna este urcata in salvare si i se acorda primul ajutor. Lumea ca la de obicei face zarva, se inghesuie dar cand e vorba sa-si dea cu subsemnatul se retrag "sa dea domnisoara ca a vazut tot, eu nu am fost atent...etc.etc.". Numa gura de ei!!!

In momente de-astea nu te mai gandesti ca ai alta treaba sau ca esti grabit, mi se pare nomal si moral sa ajuti, asa am fost urcata in masina politiei sa dau declaratia.

Nici soferul si nici doamna consider eu ca nu au avut vreo vina, asa a fost sa fie, sa zicem neatentia sau "ceasul rau - cele trei ore rele de marti", i se putea intampla oricui, in orice circumstante. DAr domnul politist a zis ca nu-s in masura sa trag eu concluziile. Ci ei.

La final toata lumea a plecat pe picioarele lui acasa sau la treaba lui. Pana am ajuns acasa am tremurat ca gelatina, am uitat de raceala, de tot, doar dupa ce m-am dat jos din masina politiei mi-am derulat in minte tot. Nu vreau sa ma gandesc cum ar fi fost daca eram eu in locul doamnei. Trist e ca in momentul in care noi dadeam declaratii o ciufuta, frustrata pe viata si pe orele care trec prea repede, se agita ca sifonul ca masina ei era blocata in parcare si ea nu poate pleca, si daaaa se grabea, si da masina ei era blocata de masina politiei. Trist.

p.s. Domnul politist mi-a aratat la cerere de unde sa pornesc Sirena, lumina Rosie si cea Albastra si Radarul. Aaaammmm fost dusa si pana la sectie dar fara sirena. :D

Comments