Dulceata de gutui. Prima by Nicolle

Cand ma chinuie talentul apai ma chinuie bine.

Ma laudam zilele trecute cu niste gutui, primite de la bunica (oare de ce s-a gandit ea sa-mi trimita gutui...numai de ele n-aveam eu nevoie) si cum nu am avut timp sa le ating apai sa le dau cuiva, azi le-am dat de cap. Cum unele deja se stricasera si nu erau chiar putine pentru o placinta si nici multe sa fac o dulceata am fost in mare dilema.

Sis m-a ajutat: le speli, le fierbi, le cureti, le dai pe razatoare(btw mi-am nenorocit manichiura si 2 degetele), le fierbi => faci dulceata. Ordinul se executa nu se discuta, asa ca m-am apucat de treaba. Cred ca doar Oana se bucura ca cica dulceata mea merge bine cu niste clatite. S-o creada ea!!!

Am cautat o reteta pe net, ca dehhh n-am mai facut dulceata sau ceva de genu' ever si prima gasita, prima executata. Am urmat sfaturile de acolo si acum tot amestec la gutuile mele pe care incep sa regret ca nu ti le-am trimis GG. Numai tu esti vinovata ca nu mi-a trimis o adresa si ca eu in loc sa lenevesc stau planton in bucataie. Trebuia sa insist si eu mai mult, dar stau prost cu timpul.

No dragii babei (azi e baba mea si vremea n-a fost chiar superba dar de dimi' a fost un soare de mai mare dragu'ti era sa-l privesti) ma chinui cu dulceata, pare ca totul e sub control, cel putin pana acum. Din experienta mea vasta in ale gatitului si ale dulceturilor - zero barat (noroc cu mama ca facea ea si mai vedeam si eu una alta) se pare ca voi avea cateva borcane de dulceata de gutui, toate acestea cu mult efort si rabdare (care-mi lipseste).
 
 

P.S. Partea nasoala e ca nu am eu rabdare si sunt prea modesta, ca desi este inca la fiert dulceata mea e chiar buna, putin cam dulce as zice...vaiiiiiii mi-am amintit, am nevoie de borcane si de un sfat cum e cu fiertu' borcanelor...:(((((

P.S.2 Care faceti clatiteeee ca eu vin cu dulceataaaaa.

Comments

  1. si eu regret ca nu ti-am lasat adresa!!!!!! dar sa stii ca si dulceata de gutui imi place! si merge chiar si cu biscuiti Paltinis! nu trebuie sa te complici cu clatite! Pofta buna!

    ReplyDelete

Post a Comment