Destinatie de vacanta - Barcelona

Gandul ca se apropie vacanta, timpul de afara si proiectul predat ma fac sa ma gandesc la vacanta, pe unde am fost si ce o sa mai vizitez..... si gandul zboara spre Barcelona.
Despre Barcelona poti sa vorbesti oricum si mai ales oricat, eu una am tot facut-o. Chiar daca ai mai trecut si prin alte orase frumoase ale Europei, nicaieri nu vei gasi un asemenea oras stilizat de epoci, oameni, culturi si limbaje. Imi place sa spun ca este orasul tuturor posibilitatilor, locul in care fiecare isi gaseste locul, cel putin din punctul meu de vedere. Este si va fi mereu unul dintre cele mai iubite si vizitate orase europene, oras cu iesire la mare si vedere la munte.
Zona preferata a turistilor este Rambla, o strada intinsa, asemanatoare unei pasarele pentru promenada. Aici sunt o multime de magazine, o piata mare, florarii, etc., si printre shopping te poti relaxa admirand giumbuslucurile comediantilor deghizati de pe strada (intalniti cam prin orice oras de prin Europa). Zic ca este zona cea mai preferata a turistilor datorita numarului foarte mare de grupuri de turisti intalniti acolo.
Nu uita!!!!! - primul lucru pe care trebuie sa si-l procure orice turist este un ghid al Barcelonei -( Silvie l-a procurat inainte da ma astepte la aeroport, dar e usor de gasit). Orasul este atat de mare si plin de surprize, incat gandul ca ai ratat ceva minunat te va urmari o vreme, dupa intoarcere - eu am patit-o si am fost de 2 ori. Daca ai un ghid al orasului si ai bifat dinainte locatiile, te poti descurca destul de usor cu mijloacele de transport in comun, care au un orar organizat.


De vazut in Barcelona: 
  • La Rambla.
  • El Publo Espanol, un sat construit artificial care reproduce caracteristicile caselor traditionale din Spania.
  • Punctul de observatie Miramar este locul de sosire al telegondolelor locale.
  • Piata Spania. Folosita in trecut pentru a gazdui executiie publice,
  • Stadionul "Camp Nou" - al echipei FC Barcelona.
  • vestitele: Casa Vicens, prima cladire pe care Gaudi a construit-o in Barcelona, La Pedrera sau Casa Mila.
  • Piata Catalunia, aflata in apropierea Ramblei, este locul in care se intersecteaza majoritatea strazilor principale ale Barcelonei.
  • sa nu uitam de muzee si multe multe alte locuri, asa ca inarmeaza-te cu timp, rabdare si putina apa pentru zilele toride.
Am lasat pentru final magnifica opera a celebrului arhitect Antoni Placid Guillem Gaudi i Cornet - Sagrada Familia - celebra nu numai datorita arhitecturii deosebite, dar si a faptului ca dupa mai bine de o suta de ani de la inceperea sa, catedrala nu este inca terminata, aflandu-se in acest moment in constructie inca, ba mai mult anumite corpuri aflandu-se in renovare.
Sunt multe de spus despre magnificul oras, dar va las pe voi sa-l descoperiti vizitandu-l.... sa nu uitam ca Barcelona este al doilea oras ca marime din Spania si capitala regiunii Catalunia.
Incercati si mancarurile specifice locului, chiar merita, cat despre sangria sau vinul rosu - tinto, nu va zic cu siguranta se stie.

Comments